Βαρεμάρα τέλος στην Formula1. Η πρωτοκαθεδρία της Mercedes-Benz ανήκει στο παρελθόν, και, πλέον, η πρωτοπόρος στη βαθμολογία Ferrari– ναι καλά διαβάσατε! – κλονίζει την μονοκρατορία των Γερμανών, των ασημένιων βελών, των δύο μονοθεσίων: του περσινού πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον και του ταλαντούχου Βάλτερι Μπότας.

Η Formula1 έχει ενδιαφέρον, γκάζια, ατυχήματα, ατυχίες, εγκαταλείψεις και πολύ σασπένς για την πρώτη θέση. Οι δύο πρωτοπόρες σε βαθμολογία ομάδες – Mercedes-Benz και Ferrari – φαίνεται ότι θα δώσουν μάχη για τη φετινή κατάκτηση του τίτλου, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να χαλάει την ησυχία του προβληματισμένου Λιούις Χάμιλτον, εντός και εκτός πίστας.

Αυτό το ΣΚ έχει αγώνα. Τον 11ο γύρο της χρονιάς. Η Γερμανία, πατρίδα της Mercedes-Benz, θα φιλοξενήσει, μετά από ένα χρόνο απουσίας, στην πίστα του Χόκενχαϊμ το ιδιαίτερα ενδιαφέρον γκραν πρι.

Ιστορικά, το πρώτο γερμανικό γκραν πρι διεξήχθη το 1930. Τα 20 μονοθέσια, των δέκα ομάδων αντιμετωπίζουν μια σειρά κλειστών στροφών μπροστά στις κατάμεστες κερκίδες.

Ο καιρός στη Γερμανία αυτή την εποχή είναι απρόβλεπτος, είναι πιθανό να έχουμε λιακάδα αλλά και βαριά βροχή. Τον τελευταίο αγώνα τον είχε κερδίσει το 2016, ο Λιούις Χάμιλτον, που φέτος θέλει να κάνει …ευχέλαιο στο μονοθέσιο του, που δεν «τραβάει» όπως πέρσι.

Εν τάχει. H Ferrari ηγείται της βαθμολογίας με 287 β, και ακολουθεί η Mercedes-Benz με 267. Στους οδηγούς πρώτος ο Φέτελ με Ferrari και 171 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο Χάμιλτον – Mercedes Benz – με 163 β.