H Goldman Sachs, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο και ένας από τους ισχυρότερους παίκτες στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά, ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα. Ο Λόιντ Μπλανκφέιν, που έκανε την Goldman Sachs την πιο κερδοφόρα εταιρεία της Γουόλ Στριτ και την οδήγησε μέσα από την κρίση του 2008, οδεύει όπως όλα δείχνουν στο να ανακοινώσει άμεσα τομ διάδοχό του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» θα είναι ο Ντέιβιντ Σόλομον.

Ο Λόιντ Μπλανκφέιν, που έφερε κέρδη ρεκόρ την επενδυτική τράπεζα την τελευταία δωδεκαετία, θα παραμείνει για λίγο ακόμη καιρό στη θέση του αλλά με την ανακοίνωση του διαδόχου του αναμένεται να δοθεί τέλος στα σενάρια για το ποιος θα αναλάβει την Goldman Sachs. Μετά την επίσημη ανακοίνωση ο Σόλομον θα μπορεί πλέον να τοποθετήσει σε θέσεις-κλειδιά ανθρώπους που θεωρεί απαραίτητους για τη λειτουργία της εταιρείας.

Οπως σημειώνουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ο 56χρονος Σόλομον θεωρούνταν το φαβορί για την ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου μετά την τοποθέτησή του τον Μάρτιο στη θέση του προέδρου της τράπεζας. Ομως η επίσημη ανακοίνωση δεν αναμενόταν να γίνει πριν το φθινόπωρο. Ο Σόλομον θεωρείται ως αντισυμβατικός τραπεζίτης καθώς έχει πρόσθετες ασχολίες που δεν συνηθίζονται σε συναδέλφους του. Ενα από τα πιο γνωστά χόμπι του είναι η ενασχόλησή του με τη χορευτική ηλεκτρονική μουσική, αφού στον ελεύθερο χρόνο του είναι DJ, γνωστός ως DJ D-Sol. Εχει παίξει μουσική σε πολλά νυχτερινά κέντρα και φεστιβάλ μουσικής από τη Νέα Υόρκη ώς το Μαϊάμι και τις Μπαχάμες.

Ο Ντέιβιντ Σόλομον είναι έμπειρο στέλεχος στην επενδυτική τραπεζική. Πέρασε τα πρώτα του χρόνια στην τράπεζα Bear Stearns και ήταν ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στις συναλλαγές που έκανε η επενδυτική τράπεζα με ομόλογα, περιλαμβανομένων και ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης. Πέρασε στην Goldman Sachs το 1999 και το 2006 έγινε ένας από τους επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής. Εμεινε στη θέση αυτή για μια δεκαετία και το 2016 ανέλαβε τη θέση ενός εκ των δύο προέδρων της Goldman Sachs. Το 2017 έγινε ο μοναδικός πρόεδρος της εταιρείας και τότε φούντωσαν τα σενάρια ότι θα αναλάβει τελικά τα ηνία της Goldman Sachs καταλαμβάνοντας το πόστο του Λόιντ Μπλανκφέιν όταν αυτός θα αποφασίσει να αποχωρίσει.

Η Goldman Sachs παρουσιάζει σταθερά τα υψηλότερα κέρδη ανά υπάλληλο στον κλάδο. Η πορεία των μετοχών της τράπεζας κατά τη διάρκεια της θητείας του Λόιντ Μπλανκφέιν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ήταν η καλύτερη ύστερα από αυτήν της JPMorgan.