Αν δεν ήταν εστιατόριο, θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι ένα εργαστήριο όπου παραμελημένες αντίκες αποκτούν και πάλι ζωή. Γιατί ο «Λεμονόκηπος», επί των οδών Αγίας Τριάδος 11 και Επταλόφου στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι η αποθέωση του χειροποίητου. Το μεράκι ξεκίνησε από τους χώρους του καταστήματος όπου το παλιό αρχοντικό του 1920 μετατράπηκε σε ζεστό και φιλόξενο κέντρο εστίασης. Το παλιό σιντριβάνι έγινε «χρυσό» τζάκι, η πέτρινη επένδυση στους τοίχους αναδείχθηκε μαζί με τις κολόνες που ζωγραφίστηκαν στο χέρι. Την ίδια τύχη είχαν και οι καρέκλες, τα τραπέζια και οι καθρέφτες. Στα τζάμια μπήκε βιτρό, οι παραδοσιακές πόρτες συνδυάστηκαν με τα υπέροχα πλακάκια, τα σκαλιστά έπιπλα και τα φωτιστικά από φυσικό γυαλί, δημιουργώντας ένα πολύ ζεστό περιβάλλον.

Η επιμέλεια των ιδιοκτητών αντικατοπτρίζεται και στο μενού που έχει πολίτικη αύρα. Ο σεφ και η ομάδα του σερβίρουν στους πελάτες όσο το δυνατόν πιο «μαμαδίστικο» φαγητό, προσθέτοντας όμως μια πινελιά γαστρονομικής τσαχπινιάς. Μπογαλάκια μελιτζάνας με χουνκιάρ μπεγεντί και κασέρι, παραδοσιακό κεμπάπ από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά με καρυκεύματα, σουτζουκάκια σμυρναίικα, αργοψημένα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ γλυκοπατάτας, μανιτάρια και κολοκυθόσπορους και σκουρόχρωμο κοκοράκι γιουβέτσι μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί με ανατολίτικο κριθαράκι, είναι λίγες μόνο από τις επιλογές που προσφέρονται στο μενού του καταστήματος. Οι πιο παραδοσιακοί, ας δοκιμάσουν το ρουμελιώτικο κοντοσούβλι ή το ψητό της ημέρας.

Τώρα το καλοκαίρι, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς το φαγητό του είναι στον λεμονόκηπο του εστιατορίου που του έδωσε και το όνομά του. Στο πλακόστρωτο, κάτω από τα δέντρα με τους ανθούς που ενώνονται και τα χρωματιστά φαναράκια που ανάβουν το βράδυ, ακόμα και ο πιο απαιτητικός πελάτης θα πειστεί για την αλήθεια της διαφορετικής γαστριμαργικής εμπειρίας. Αν πάλι χρειάζεται το κατιτίς παραπάνω για να περάσει καλά, ένα γλυκάκι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τέλος του γεύματος. Κανελόπιτα με παγωτό κανέλα, τάρτα κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι, γιαούρτι και πικάντικο μέλι ή τυλιχτά μπουρεκάκια σοκολάτας με φουντούκια και παγωτό βανίλιας είναι πάντα η καλύτερη αποφώνηση στην επίσκεψη στον Λεμονόκηπο.