Συνελήφθη στην Κύπρο ένας 23χρονος Έλληνας, σε συνέχεια εντάλματος που εκκρεμούσε σχετικά με το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο». Ο συλληφθείς υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στην ΕΛΔΥΚ και εντοπίστηκε από την κυπριακή αστυνομία κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, η σύλληψη του 23χρονου προέκυψε τη Δευτέρα στη Λευκωσία, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος που εκδόθηκε μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών, ενώοδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές. Ο 23χρονος φαίνεται να έκανε έμβασμα χρηματικού ποσού 50 ευρώ, στον ύποπτο λογαριασμό που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση των Πυρήνων Της Φωτιάς.

Το Δικαστήριο διέταξε σήμερα την κράτησή του μέχρι την την έκδοσή του στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο ο ύποπτος έδωσε τη συγκατάθεση του. Είναι η 15η σύλληψη σχετικά με υπόθεση χρηματισμού μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, για να εξασφαλίζουν προϊόντα μέσα στη φυλακή.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου» ξεκίνησε την 8η Μαΐου με την εκτέλεση από την Αντιτρομοκρατική 14 ενταλμάτων σύλληψης.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν καταθέσει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, με τον οποίο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, σχετίζεται ο κρατούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Κ. Γιατζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα.

Εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος και τη 12η Μαΐου ξεκίνησαν τμηματικά να απολογούνται ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου, ο οποίος προΐσταται της συγκεκριμένης έρευνας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ήταν η πρώτη φορά που συλλαμβάνονταν άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Αντιτρομοκρατική, ο λογαριασμός ανοίχτηκε λίγους μήνες πριν από την επίθεση, ενώ είχαν κατατεθεί σε αυτόν περίπου 35.000 ευρώ, σε μικρoποσά.