Έγγραφο στον ΕΛΓΑ θα αποστείλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να του ζητήσει, όχι μόνο να διευθετήσει εκκρεμότητες από το παρελθόν, αλλά και να προχωρήσει στην αποζημίωση παραγωγών, των οποίων οι παραγωγές τους καταστράφηκαν από την πρόσφατη θεομηνία στην Πέλλα και την Ημαθία. Τα παραπάνω ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απαντώντας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Ανδρίτσου, για το θέμα.

Ο κ. Ανδρίτσος είχε, νωρίτερα, αναφέρει ότι οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, ενώ παραμένουν απλήρωτοι για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017, τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέες καταστροφές. Σημείωσε, παράλληλα, ότι έχουν πληγεί έντονα δενδροκαλλιέργειες κυρίως με κεράσια, ροδάκινα και βερίκοκα σε περίοδο συγκομιδής αλλά και καλλιέργειες με μήλα, δαμάσκηνα, αμπέλια, σιτηρά, καλαμπόκια και βαμβάκια. Ζήτησε, τέλος, τη λήψη πρωτοβουλιών για το θέμα.

Από την πλευρά της η αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αθηνά Αηδονά επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αντέδρασε έντονα, ενημέρωσε το αρμόδιο υπουργείο με επιστολές και ζήτησε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. «Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μας έκαναν επισταμένους ελέγχους και σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ προσπαθούν να αποτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών» πρόσθεσε.