Η ανατολίτικη κουζίνα κουβαλάει πάντα έντονα αρώματα, άφθονα μπαχαρικά και αίσθηση από «Χίλιες και μία νύχτες» που συχνά όμως μπλέκεται και με πιο αρχέγονες ενθυμήσεις. Στο Twist East, το εστιατόριο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της οδού Βρυούλων, τα πολίτικα στοιχεία παντρεύονται με τα δυτικά φαγητά σε μια πιο funky βάση. Στα απρόσμενα αλλά αρκετά νόστιμα ταιριάσματα στα πιάτα του, ο επισκέπτης θα βρει έναν διαφορετικό προσανατολισμό της παραδοσιακής oriental γαστρονομίας.

Το χαρακτηριστικό του καταστήματος είναι οι πολλές πίτες που υπάρχουν στο μενού του. Αγαπημένη μας είναι τα αρμένικα τσεπάκια, που δεν είναι τίποτα άλλο από τραγανή χοντρή αρμένικη ζύμη σε σχήμα βαρκούλας ή μισοφέγγαρου που παρασκευάζεται καθημερινά στο Twist East. Αλλά και το Bifana, το ανοιχτό ψωμί ποντιακής προέλευσης που καβουρδίζεται πάνω στη σχάρα. Για όποιον προτιμά τις αυθεντικές αραβικές πίτες, σε γίγα-έκδοση, δίνεται η επιλογή να την συνοδεύσει με υλικά της αρεσκείας του ώστε να ικανοποιήσει όλα του τα γευστικά γούστα. Αν πάλι, κάποιοι θέλουν να επιμείνουν ελληνικά, διατίθεται και η κλασική πίτα για σουβλάκι με τις απαραίτητες ποικιλίες κρέατος συνοδεία. Οι vegan δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι αφού υπάρχει εκδοχή και γι’ αυτούς στα συγκεκριμένα μενού.

Το best seller είναι βέβαια το φαλάφελ, που είναι τόσο ζουμερό όσο χρειάζεται για να λιώνει στο στόμα μαζί με τη σος ταχίνι και την ψιλοκομμένη μελιτζάνα. Το ίδιο ισχύει και για τα κεμπέ με την εξωτερική κρούστα από πληγούρι ενώ στο εσωτερικό υπάρχει μοσχάρι με ξηρούς καρπούς. Εξαιρετικές επιλογές είναι και τα λαχματζούν, πολίτικο σις κεμπάπ, γιαουρτλού, χοιρινά μπριζολάκια αλλά και πιο αναμενόμενο φιλέτο κοτόπουλου. Αν έχετε διάθεση για πειραματισμούς, δοκιμάστε το μαύρο ρύζι με λαχανικά.

Οσο για τον χώρο αυτός υποστηρίζει ακριβώς το παιχνιδιάρικο ύφος των γεύσεων του εστιατορίου. Πολύχρωμες βιτρίνες γεμίζουν το εσωτερικό και κινούνται σε ασορτί αποχρώσεις με τις ξύλινες καρέκλες. Το πιο ανατολίτικο στοιχείο περνάει με τα χαλιά στους τοίχους που ζεσταίνουν την τραπεζαρία και δένουν όμορφα με τα χαμηλά τραπέζια και τον ανάγλυφο σχεδόν χειροποίητο διάκοσμο των διαχωριστικών των διαφορετικών αιθουσών του εστιατορίου.