Η ανακοίνωση της Λας Πάλμας πως επεκτάθηκε η συνεργασία της με τον Σέρχιο Αραούχο για ακόμη πέντε χρόνια δεν πρέπει να κατέλαβε εξαπίνης την ΑΕΚ. Οσοι γνώριζαν τι συμβαίνει, είχαν αντιληφθεί ότι η κατάσταση τούτη τη χρονιά θα ήταν διαφορετική και δύσκολα θα έφταναν σε νέο δανεισμό του αργεντινού φορ. Τώρα, μόνο αν πιέσει αφόρητα ο άσος, κάτι μπορεί να γίνει, ωστόσο αυτό μοιάζει ως ενδεχόμενο που κινείται στη σφαίρα του ανέφικτου και άρα ποιος έχει τα κουράγια να περιμένει; Για να μην ειπωθεί ότι ουδείς είναι βέβαιος ότι ο Αραούχο το επιθυμεί όπως παλαιότερα.

Θα λέγαμε πως στα Σπάτα θα πρέπει να απαγκιστρωθούν από το παρελθόν τους. Καλώς ή κακώς, ο αργεντινός φορ ναι μεν ήταν ξεχωριστός στις σχεδόν δύο περιόδους που αγωνίστηκε, αλλά στον αντίποδα δεν μπορεί η ομάδα να κρέμεται από αυτόν. Πολύ δε περισσότερο, φαντάζει ανεπίτρεπτο η ΑΕΚ να συζητεί ή να σκέφτεται την επάνοδο του Σκόκο. Πριν από περίπου μία δεκαετία πρόσφερε τις υπηρεσίες του ο παίκτης, ήταν όντως σπουδαία κλάση για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά νισάφι πια. Εφτασε τα 33, μάλλον πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό και η όλη κουβέντα απλά θα επιβεβαιώνει την αδυναμία να βρεθεί μια άλλη λύση, ένας διαφορετικός παίκτης που να αποτελέσει στόχο της ομάδας. Κάποτε, ένας παράγοντας στα ενδότερα της ΑΕΚ είχε πει με στόμφο πως «οι ποδοσφαιριστές δεν τελειώνουν ποτέ. Παντού αν ψάξεις μπορείς να ανακαλύψεις χρυσάφι». Δεν ήταν μάντης, απλά προσέγγισε άριστα την πραγματικότητα. Εδώ, βέβαια, χρειάζονται δύο πράγματα: αφενός να ξέρεις τι ψάχνεις και πού θα το βρεις. Και αφετέρου να έχεις διάθεση να δαπανήσεις έστω το μίνιμουμ, προκειμένου να ενισχυθεί μια ομάδα που ήδη χάνει σημαντικά στελέχη που την οδήγησαν στον τίτλο ύστερα από 24 χρόνια. Η ΑΕΚ μπορεί να απαντήσει σε αυτές τις δύο προϋποθέσεις; Πολύ περισσότερο, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής, διαθέτει τις γνωριμίες, την ικανότητα και την πειθώ για να φέρει στην ομάδα ποδοσφαιριστές μεγάλου βεληνεκούς και προοπτικής; Για να είμαστε ξεκάθαροι, μέχρι τώρα δεν έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε.

Οπως και να ‘χει, όμως, η ΑΕΚ είναι επιβεβλημένο να φύγει από τις θύμησες του χθες. Καλό είναι να τις έχει, να μαθαίνει από λάθη ή οτιδήποτε άλλο που τη σημάδεψε, αλλά όχι και να περιμένει εσαεί ποδοσφαιριστές που άφησαν τη στάμπα τους. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποτελούν δύσκολες περιπτώσεις. Πώς θα προχωρήσει έτσι στην επόμενη μέρα;