Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν για τους περισσότερους σιγά σιγά, κι ενώ πολλοί αναζητούν καινούριους και πρωτότυπους προορισμούς, υπάρχουν μερικοί που στο πέρασμα των χρόνων εξακολουθούν να εγγυώνται τις τέλειες διακοπές. Στους προορισμούς αυτούς ανήκει φυσικά και η Νάξος.

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Σαφώς ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, αλλά είναι ένα ζωντανό νησί με άφθονες επιλογές.

Η βασική έγνοια όλων των παραθεριστών είναι η θάλασσα και οι παραλίες. Η Νάξος διαθέτει καταγάλανες, καθαρές παραλίες για όλα τα γούστα. Ο Άγιος Προκόπιος και η Αγία Άννα είναι οι δημοφιλέστερες παραλίες, οι οποίες βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους. Και οι δύο παραλίες είναι μεγάλες και οργανωμένες, οπότε αρκεί να έχετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα. Η Πλάκα είναι η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία και ουσιαστικά είναι η προέκταση της Αγίας Άννας. Εκεί είναι πιο πιθανό να συναντήσετε αρκετές οικογένειες να απολαμβάνουν παιχνίδια κάτω από τον ήλιο. Αν ψάχνετε μια πιο εντυπωσιακή παραλία και αναζητάτε την περιπέτεια, τότε θα κατευθυνθείτε προς τη Μικρή Βίγλα όπου θα συναντήσετε τους λάτρεις του windsurfing να απολαμβάνουν τον αέρα και τα κύματα.

Φροντίστε να αφιερώσετε μια μέρα των διακοπών σας για μια «κρουαζιέρα» που θα σας κάνει το γύρω του νησιού και θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε κρυφές ομορφιές του νησιού που θα γνωρίζατε αλλιώς.

Οι περιηγήσεις στο νησί θα ξεκινήσουν σίγουρα από την Πορτάρα, το αξιοθέατο που τους υποδέχεται όλους στο νησί αφού βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι. Πρόκειται για μια τεράστια μαρμάρινη πύλη ενός ναού, που πιθανόν χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Φεύγοντας από την Πορτάρα, τα ανηφορικά γραφικά σοκάκια των Κυκλάδων ξεδιπλώνουν κάθε μυστική σπιθαμή της χώρας με πολλά μικρά μαγαζάκια για φαγητό, ποτό, διασκέδαση ή ψώνια. Όσοι λατρεύουν τη θέα από ψηλά, τότε σίγουρα θα απολαύσουν μια βόλτα στο κάστρο του νησιού που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του.

Εκτός όμως από τα κεντρικά σημεία, τα χωριά του νησιού όπως ο Απείρανθος, το Καστράκι, το Φιλώτι, ο Κυνίδαρος και πολλά ακόμη είναι ικανά να σας προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις. Παραδοσιακά φαγητά με τη πατάτα της Νάξου να πρωταγωνιστεί στα πιάτα θα σας κλέψουν την καρδιά.

Την περίοδο του καλοκαιριού, τα νησιώτικα πανηγύρια έχουν την τιμητική τους. Ιδίως τον Δεκαπενταύγουστο κάθε χωριό ξεχωριστά φοράει τα γιορτινά του και στήνει ένα γλέντι για να γιορτάσει την ημέρα προσκαλώντας κάθε ξεχωριστό επισκέπτη του νησιού να ζήσει μια μοναδική εμπειρία.

Ενα νησί-πασπαρτού που θα ταιριάξει σε κάθε επισκέπτη, αφού χαρίζει μοναδικές εμπειρίες και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.