«Με τον ΕΝΦΙΑ γίναµε νοικάρηδες στα σπίτια µας. Τώρα µε τους πλειστηριασµούς κινδυνεύουµε και να τα χάσουµε. Αγωνιούµε. Επιζούµε. Αλλά αυτή η νίκη µάς κάνει και ελπίζουµε. Η ελπίδα έρχεται». Προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. 2015. «Δικαιωνόµαστε για τη διαπραγµάτευση που κάναµε µε τα αποτελέσµατα του ΕΝΦΙΑ. Καταφέραµε τη βέλτιστη εφαρµογή. Οι όποιες αυξήσεις είναι ελάχιστες». Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργός Οικονοµικών. 2018.

«Μήπως κάναµε λάθος;» αναρωτιόταν µε τους συνεργάτες του ο Μπαράκ Οµπάµα προσπαθώντας να κατανοήσει τη νίκη του Ντόναλντ Τραµπ στις εκλογές. Εκτοτε παρέµεινε σιωπηλός µε κάποιες ελάχιστες παρεµβάσεις για να κάνει κριτική στον νέο πρόεδρο. Στα παρασκήνια της πολιτικής, λοιπόν, συναντάται τον τελευταίο καιρό µε 9 Δηµοκρατικούς που µπορεί να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσµα του κόµµατος για τις εκλογές του 2020. Η συµβουλή του: Μείνετε στα θέµατα που αφορούν τον κόσµο, µην αποσυντονίζεστε και µη χρησιµοποιείτε αρνητισµό. Στο γήπεδο ήταν καλός. Για να δούµε τώρα ως προπονητής.

Ο Φερνάρντο Πουρόν µόλις είχε ολοκληρώσει ένα ντιµπέιτ µε τον πολιτικό αντίπαλό του για την βουλευτική έδρα στη συνοριακή πόλη του Πιέδρας Νέγκρας του Μεξικού όταν ένας παριστάµενος τού ζήτησε να βγάλουν µαζί µια σέλφι. Την ώρα που πόζαραν ένας άνδρας πυροβόλησε τον Πουρόν στο κεφάλι. Εγινε ο 112ος πολιτικός που δολοφονείται στο Μεξικό τους τελευταίους 9 µήνες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθµός θα αυξηθεί κατά πολύ έως τις εκλογές της 1ης Ιουλίου.

Πριν από λίγες ηµέρες ο Καναδάς έγινε η πρώτη µεγάλη βιοµηχανική χώρα που νοµιµοποίησε τη χρήση µαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς. «Θα είναι σαν εµπειρία επιστηµονικής φαντασίας», σχολιάζουν ειδικοί µε τα µάτια όλου του πλανήτη στραµµένα στη χώρα του Τζάστιν Τριντό και στους τοµείς που θα επηρεαστούν, από την εγκληµατικότητα έως την υγεία. Η εταιρεία παραγωγής Canopy Growth δέχεται, γράφει ο «Guardian», επισκέψεις από εκπροσώπους κυβερνήσεων πολλών χωρών. Μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Βρε, µπας και;

«Δεν ξέρω αν µπορείς να το αντέξεις/ Ξέρω ότι θέλεις να µε δεις nakey, nakey, naked (γυµνή) / Θέλω να είµαι το µωρό, µωρό, µωρό σου». Τι ήταν να τραγουδήσει τους στίχους αυτούς η Ριάνα στο πασίγνωστο τραγούδι «Wild Thoughts». Το Ραδιοτηλεοπτικό Συµβούλιο της Τουρκίας επέβαλε πρόστιµο χιλιάδων λιρών σε δύο µουσικά κανάλια της χώρας που πρόβαλαν το «άσεµνο βιντεοκλίπ µε τους πρόστυχους στίχους». Μέχρι τώρα η λογοκρισία αφορούσε µόνο προκλητικές σκηνές. «Εάν αυτό συνεχισθεί», έγραψε η «Χουριέτ», «σε λίγο δεν θα προβάλλεται κανένα τραγούδι µε αγγλικούς στίχους». Τουρκία, 21ος αιώνας.

Οι µέλισσες µάς εκπλήσσουν και πάλι. Μπορούν, σύµφωνα µε τους επιστήµονες, να κατανοήσουν την έννοια του µηδενός. Το ξέραµε ότι είναι έξυπνα έντοµα, όµως τώρα κατάφεραν στα πειράµατα αυτό που µέχρι τώρα νοµίζαµε πως µπορούν να κάνουν µόνο οι άνθρωποι, τα πουλιά και οι µαϊµούδες. Οι µέλισσες µπορεί να καταλαβαίνουν το τίποτα. Εµείς δεν είναι σίγουρο ότι κατανοούµε τι σηµαίνει για ένα έντοµο να καταλαβαίνει το τίποτα.