Ο Ιβάν, οι δύο γιοι, τα δυο ανίψια και τα δύο συν δύο στελέχη. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Στη Θεσσαλονίκη ο Χατσερίδης. Για να περάσει τα αποκαλούμενα «ιατρικά». Πώς γίνεται όμως μια μεταγραφή να ανακοινώνεται (από τον Γιώργο Σαββίδη κι όχι από την ΠΑΕ) στις 31 Μαΐου κι ο ποδοσφαιριστής να περνάει από ιατρικές εξετάσεις στις 12 Ιουνίου; Και δεν πρόκειται για καμιά φτηνοδουλειά, τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του. Στο ενάμισι εκατομμύριο είναι το συμβόλαιο του Ευγένιου. Για την τριετία της διάρκειάς του θα στοιχίσει στον ΠΑΟΚ τεσσεράμισι χαρτιά. Την απάντηση, επί του προκειμένου, την έχει δώσει ο αείμνηστος Νίκος Κανελλάκης. Οταν του ασκούσαν κριτική για τις επιλογές του στον Ιωνικό: «Ο πληρώνων έχει πάντα δίκιο». Ετσι και στον ΠΑΟΚ. Αφού αυτός που πληρώνει δεν έχει πρόβλημα, σε κανέναν άλλον δεν πέφτει λόγος.

Πολυφωνία

Σε ό,τι έχει να κάνει λοιπόν με τις μεταγραφές, η πολυφωνία που επικρατεί στους κυπελλούχους δεν έχει προηγούμενο. Μικρή είναι η Θεσσαλονίκη, όλα μαθαίνονται. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο είναι ο φέρων του ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή Λούμπος Μίχελ. Εκ των ων ουκ άνευ, η συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη. Παντού σε όλο το ποδόσφαιρο, αυτός που πληρώνει έχει λόγο στις μεταγραφές. Δυναμικά σ’ αυτό το κομμάτι έχει μπει ο Σαββίδης τζούνιορ. Η ενασχόλησή του είναι δεδομένη και έντονη. Παράλληλα με τον Γιωργάκη Σαββίδη εμπλέκεται και ο μικρότερος αδελφός, ο Νίκος. Δεν εξαντλείται όμως η συμμετοχή της οικογένειας Σαββίδη στον πατέρα και στους δύο γιους. Στο τμήμα σκάουτινγκ της ΠΑΕ ανήκουν δύο ανίψια. Ταξιδεύουν στο εξωτερικό, βλέπουν ποδοσφαιριστές, μιλάνε με μάνατζερ, παίρνουν πρωτοβουλίες. Αν προσθέσουμε και τον Τσιστιακόφ, που είναι ανώτερος όλων στην ιεραρχία, ο συνολικός αριθμός φτάνει στους επτά.

Δεν τελειώσαμε όμως. Να μην έχει άποψη καμιά φορά η σιδηρά κυρία, η Μαρία Γκοντσάρεβα; Κι ο Μάκης Γκαγκάτσης; Κάπως έτσι ο Χατσερίδης υπογράφει χωρίς να έχει περάσει ιατρικές εξετάσεις. Κι η ανακοίνωση της μεταγραφής γίνεται από τον γιο του προέδρου που δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του κι όχι από την ΠΑΕ. Είπαμε όμως. Ο πληρώνων έχει πάντα δίκιο. Κι απ’ τον έναν σέντερ μπακ, που πήγε στον Δικέφαλο του Βορρά, στον άλλον σέντερ μπακ, που είναι υπ’ ατμόν στον Δικέφαλο του Νότου.

Θέμα χρόνου

Δεν έφυγε τον Ιανουάριο ο βόσνιος στόπερ, θα φύγει το καλοκαίρι. Το συμβόλαιο του Ογκνιεν Βράνιες είναι στα δυόμισι κατοστάρικα. Οταν η Αντερλεχτ τον έχει ανεβάσει στα οκτώ, δεν μπορείς να τον κρατήσεις με τίποτα. Εκτός αν του δώσεις τα ίδια. Η πρώτη πράξη του έργου παίχτηκε τον χειμώνα. Με την ΑΕΚ να παίρνει παράταση έξι μηνών.

Η ΑΕΚ αρνήθηκε την προσφορά της Αντερλεχτ, ο Βράνιες τσίνησε, έκανε δυο-τρεις μαγκιές, στην ομάδα πήγανε πάσο και βγήκε η σεζόν. Από τη στιγμή όμως που δεν έγινε επέκταση συμβολαίου με αύξηση αποδοχών, ο ποδοσφαιριστής ήταν φευγάτος. Η Αντερλεχτ επανήλθε κι η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να του κάνει πρόταση ανανέωσης με διπλασιασμό των αποδοχών. Που περισσότερο έγινε για να γίνει. Οι 500.000 της Ενωσης είναι λίγες σε σχέση με τις 800.000 των Βέλγων και ο Βράνιες είναι λογικό να αρνηθεί. Η συμφωνία λοιπόν για να πουληθεί ο ποδοσφαιριστής είναι θέμα χρόνου. Κι όχι βέβαια στα τέσσερα ακατέβατα που ανέβασε τον πήχη ο διοικητικός ηγέτης. Στα μισά και κάτι παραπάνω θα κλείσει η δουλειά. Αν όχι, τον Ιούνιο του 2019 και η ΑΕΚ θα βρεθεί μπροστά σε μία νέα περίπτωση Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Από κει και πέρα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις κίτρινες και τις κόκκινες κάρτες του Βόσνιου στην Αντερλεχτ. Διαιτητές σαν τον Μάνταλο, τον Καλογερόπουλο, τον Σιδηρόπουλο κ.λπ. δύσκολο να βρεθούν στο Βέλγιο.