Το ανανεωμένο MINI πάτησε Ελλάδα, ενστερνίζεται την επιτυχημένη συνταγή του προκατόχου του, και απλά, ενισχύεται στα σημεία που θεώρησε η φίρμα ότι πρέπει να βελτιωθεί.

Η εξωτερική του εμφάνιση δέχθηκε μια επιδερμική αλλαγή, η οποία αφορά τα φωτιστικά σώματα εμπρός που είναι νέας σχεδίασης και τα οποία – όπως και στα περισσότερα μοντέλα του ομίλου BMW Groupe διαθέτουν LED τεχνολογία ή matrix προαιρετικά ενώ το νέο σχεδιαστικό μενού περιλαμβάνει καινούργιες ζάντες αλουμινίου, νέα σήματα και τρία νέα μεταλλικά χρώματα (Emerald Grey, Starlight Blue, και Solaris Orange).

Το νέο μοντέλο προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, τρίθυρη, πεντάθυρη και κάμπριο.

Εσωτερικά, το σαλόνι του δέχθηκε και αυτό ευχάριστα τις σχεδιαστικές παρεμβάσεις του εργοστασίου. Έτσι, διαθέτει νέα οθόνη στο σύστημα πολυμέσων, που είναι μεγέθους 6,5 ιντσών και νέο σήμα στο τιμόνι, που και αυτό έχει ανανεωθεί. Επίσης, υπάρχει νέες επιλογές στις επενδύσεις, χρωματικοί συνδυασμοί ενώ συνεχίζει να ισχύει η δυνατότητα εξατομίκευσής του, όπως ότι μπορείς να μπεις στο διαδίκτυο (yours-customised.mini) και να σχεδιάσεις τα δικά σου αξεσουάρ που θα κάνουν το αυτοκίνητό σου πραγματικά μοναδικό.

Η πλούσια γκάμα κινητήρων ανοίγει τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών. Πλέον όλοι οι κινητήρες κατά 5% ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Τα μικρότερα μοτέρ βενζίνης είναι τρικύλινδρα, – αφορά τις εκδόσεις Mini One και Cooper – 1.5 λίτρων και προσφέρονται σε δύο εκδόσεις, 102 ίππων και 136 ίππων. Να σημειωθεί ότι ο 1200αρης κινητήρας του προηγούμενου μοντέλου έχει καταργηθεί.

Από την γκάμα δεν λείπουν οι πιο σπορ εκδόσεις, οι Cooper S και Cooper S JCW που τροφοδοτούνται από τον 2λιτρο κινητήρα, με απόδοση 192 και 231 ίππων αντίστοιχα.

Στις ντίζελ εκδόσεις, υπάρχουν επίσης τρικύλινδροι κινητήρες των MINI One D και Cooper D με 95 και 116 ίππους, αντίστοιχα.

Επίσης, η γκάμα διαθέτει και ένα νέο 7άρι διπλο συμπλέκτη (Steptronic με νέο επιλογέα) κιβώτιο και 8άρι αυτόματο στις εκδόσεις Cooper SD και Cooper Works.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 19.740 ευρώ και αφορούν το 3θυρο MINI Η πετρελαιοκίνητη έκδοση κοστίζει 21.365 ευρώ και αποδίδει 95 ίππους.