Από την τραγική απόφαση της περιφερειάρχου Αττικής περί ακύρωσης των εν εξελίξει διαγωνιστικών διαδικασιών τον Νοέμβριο του 2014, οπότε διεγράφη μεμιάς κάθε πρόοδος που είχε συντελεστεί για την κατασκευή νέων μονάδων επεξεργασίας, χάνοντας 400 εκατ. ευρώ από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια, μπορεί να έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, δεν έχει όμως συντελεστεί καμία απολύτως πρόοδος.

Μέσα στα τέσσερα χρόνια θητείας της, πρόλαβε να αθετήσει κάθε δέσμευση που ανέλαβε για τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή και τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Γραμματικό, εμπαίζοντας πολίτες και φορείς της Δυτικής και της Βορειοανατολικής Αττικής. Παράλληλα, ενταφίασε την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή αφού έφτιαξε έναν περιφερειακό σχεδιασμό καταδικασμένο να αποτύχει, αόριστο και γενικόλογο, χωρίς χωροθετήσεις, με προβλέψεις που έχουν ήδη πέσει έξω κατά 100%. Τίθεται, δε, σε πρωτοφανή κίνδυνο η μεσοπρόθεσμη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού ο μοναδικός χώρος ταφής εξαντλείται γοργά.

Η πρόσφατη απόφαση να αυξηθεί κατά 11,4% σε σχέση με πέρσι η εισφορά που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των δήμων για την επεξεργασία και τελική διάθεση των αποβλήτων στην Αττική από τα 44 στα 49 ευρώ ανά τόνο εισερχόμενου απορρίμματος σημαίνει πως οι πολίτες θα πληρώνουν περισσότερα για ένα σύστημα που εξαντλείται στο «σκάβουμε τα βουνά μας και θάβουμε τα σκουπίδια μας».

Μέσα σε τέσσερα χρόνια ένα πρόβλημα που τελούσε υπό επίλυση έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη ωρολογιακή βόμβα, εξέλιξη για την οποία φέρει ακέραια την ευθύνη.