Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά άτομο που βρισκόταν σε αλλόφρονα κατάσταση κι ήταν οπλισμένο με μαχαίρι στον προτεσταντικό Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου σήμερα Κυριακή, ενώ τραυματίστηκε και αστυνομικός, προφανώς από τα πυρά συναδέλφου του.

Γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία επενέβη, αφού ειδοποιήθηκε από υπάλληλο της εκκλησίας, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς και τουρίστες.

Ανδρας ηλικίας 53 ετών, αυστριακής καταγωγής, βρισκόταν εντός του ναού οπλισμένος με μαχαίρι.

«Προκαλούσε προβλήματα και επιδείκνυε επιθετική συμπεριφορά βρίζοντας. Οι αρχές αποφάσισαν να εκκενώσουν τον ναό» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πυροβολήθηκε και αστυνομικός

Εκείνη τη στιγμή, στο εσωτερικό του Καθεδρικού βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι.

Εκτός ελέγχου, ο άνδρας συνεπλάκη με τις δυνάμεις ασφαλείας κοντά στο ιερό και ακινητοποιήθηκε αφού «τραυματίστηκε στο πόδι από σφαίρα αστυνομικού» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στη «μονάδα εντατικής θεραπείας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αστυνομικός επίσης τραυματίστηκε από «σφαίρα», πολύ πιθανόν προερχόμενη από συνάδελφό του, καθώς ο δράστης δεν έφερε πυροβόλο όπλο, διευκρίνισαν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Προς το παρόν, δεν βρίσκονται σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων του αστυνομικού, που επίσης νοσηλεύεται.

Σε «μεγάλη σύγχυση»

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έδειχνε να βρισκόταν σε «μεγάλη σύγχυση».

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Ο καθεδρικός ναός του Βερολίνου (Berliner Dom), ο οποίος οικοδομήθηκε μεταξύ του 1894 και του 1905 και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης.