Η νέα BMW X5 γυρίζει σχεδόν όλο τον κόσμο και τα πιο ακραία σε καιρικές συνθήκες σημεία. Από το ψύχος του αρκτικού κύκλου έως και τη Νότια Αφρική, οι τεχνικοί πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές στο μεγάλο SUV μοντέλο.

Το νέο Sports Activity Vehicle (SAV) περνά από ένα εξαιρετικά απαιτητικό και ποικίλο πρόγραμμα δοκιμών στο πλαίσιο της εξέλιξής του για μαζική παραγωγή.

Τα πρωτότυπα της νέας BMW X5 καλούνται να αντέξουν σε κλιματικές ζώνες σε όλο τον κόσμο, αλλά και να ανταπεξέλθουν σε όλες τις εδαφικές συνθήκες.

Στην προσεχή, τέταρτη γενιά της, τα πολλαπλά ταλέντα του μοντέλου θα αναδειχτούν περισσότερο από ποτέ.

Σε αυτό συμβάλλει η υιοθέτηση νέων συστημάτων ανάρτησης και πλαισίου, που διατίθενται για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW X και ουσιαστικά είναι μοναδικά στο περιβάλλον του ανταγωνισμού.

Το νέο πακέτο offroad για παράδειγμα προσφέρει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό κορυφαίας οδηγικής άνεσης στο δρόμο και δυνατότητα αλλαγής σεταρίσματος με το πάτημα ενός διακόπτη, για τέλεια προσαρμογή σε συνθήκες εκτός δρόμου. Ανεξάρτητα αν πατά σε χιόνι, άμμο, χαλίκι ή χώμα – η νέα BMW X5 έχει το τέλειο σύστημα κίνησης και σετάρισμα ανάρτησης για κάθε επιφάνεια.

Το νέο μοντέλο καταφέρνει να επιβιώνει τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η νέα BMW X5 έπρεπε να αποδείξει τι αξίζει σε άνυδρα ορεινά εδάφη, τροπική υγρασία και λασπωμένες διαδρομές.

Σε αυτές τις δοκιμές αντοχής προστέθηκαν και άλλες που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της BMW στο Miramas στη Νότια Γαλλία, στην πίστα υψηλών ταχυτήτων στην Talladega στην Alabama και στην πίστα δοκιμών του Nürburgring στη Γερμανία που ήταν εξίσου σημαντικές, για να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα επιδόσεων.