Χωρίς μετρό (γραμμές 2 και 3) σήμερα η Αθήνα λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στην οποία προχώρησε από το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν την «τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού, καθώς και από τις ελλείψεις ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών».

Στην κατάσταση αυτή, σύμφωνα με το ΣΕΛΜΑ, «έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ η οποία αρνείται να συζητήσει με την πλειονότητα των εργαζομένων και προτιμά να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς».

Ο προγραμματισμός της ΣΤΑΣΥ, η επιβίωσή της και η διασφάλιση της ασφαλούς και ποιοτικής λειτουργίας της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου, «δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός και προφανώς δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του διευθύνοντος συμβούλου». Ακόμη καταγγέλλει ότι «η διάλυση των δημοσίων μεταφορών, όπως τις ξέραμε, με άρμα την εργολαβοποίηση και εμπορευματοποίησή τους συνεχίζεται υπογείως με αμείωτη ένταση». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό που κλείνει, με τα λεωφορεία να στέλνονται για παλιοσίδερα, είναι εικόνα του μέλλοντος που ετοιμάζουν για τις συγκοινωνίες και για όλους μας».

Το ΣΕΛΜΑ «κινείται, συζητά και προγραμματίζει δράσεις με γνώμονα το κοινό καλό των εργαζομένων και το δημόσιο συμφέρον», τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων και προστίθεται: «Στις προσπάθειές μας να αντισταθούμε στη διάλυση και το ξεπούλημα των συγκοινωνιών που προωθεί το «υπερταμείο», με διαδικασίες συλλογικές και δημοκρατικές ανάμεσα στους εργαζόμενους, η διοίκηση μας απαντά με τις πιο μαύρες μεθόδους».