Ο Γιάννης Μυστακίδης δεν αντιμετώπισε ποτέ τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συμπαίκτες του στο διάστημα που έμεινε στον Παναθηναϊκό. Σε αυτούς τους τρεις μήνες που ήταν στους Πράσινους πληρωνόταν από τον ΠΑΟΚ, όπως και ο Κάτσε. Ωστόσο και μόνο η δύσκολη καθημερινότητα των συμπαικτών του ήταν ικανή να επηρεάσει και τον ίδιο.

Λίγο πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μυστακίδης μίλησε στα «ΝΕΑ». Για όσα έζησε στην Αθήνα, για τους συμπαίκτες του και όσα τους ταλαιπώρησαν, για την αγάπη του κόσμου και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει μεγάλη προσωπικότητα. Μίλησε επιπλέον για τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο θέλει να πανηγυρίσει τίτλους, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως ο σημερινός τελικός θα ντυθεί… ασπρόμαυρος.
Γιάννη, τι σου έδωσε ο Παναθηναϊκός σε αυτό το μικρό διάστημα που πέρασες;
Είναι μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός. Το είδα σαν μια ευκαιρία για μένα, αφού προερχόμουν από τραυματισμό και ήθελα μια περίοδο προσαρμογής, καθώς υπήρχαν αρκετές δυσκολίες. Από όλο αυτό βγήκα πιο δυνατός. Εδωσα τα πάντα για τον Παναθηναϊκό, ό,τι μπορούσα το έκανα και νομίζω ότι με βοήθησε γιατί θα είμαι καλύτερος από ποτέ την επόμενη σεζόν.
Εσύ δεν είχες τα προβλήματα που είχαν οι συμπαίκτες σου, αφού πληρωνόσουν από τον ΠΑΟΚ. Πώς βίωνες την καθημερινότητα των συμπαικτών σου;

Εντάξει δεν είναι ευχάριστο, ακόμα κι αν δεν το βιώνεις εσύ. Εγώ πληρωνόμουν από τον ΠΑΟΚ, αλλά οι δύσκολες στιγμές των συμπαικτών σου σε επηρεάζουν. Δεν έπαιρναν τα χρήματά τους στην ώρα τους και ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά ήταν απαραίτητα. Ζουν με αυτά τα λεφτά και δεν τα έπαιρναν. Είναι πολύ δύσκολες αυτές οι καταστάσεις και όσες γκρίνιες υπήρχαν ήταν απολύτως φυσιολογικές.

Σας επηρέαζε στο γήπεδο όλο αυτό;

Θέλοντας και μη. Επηρεάζονταν όλα τα παιδιά απ’ αυτή την κατάσταση. Οταν βλέπεις τον συμπαίκτη σου να είναι απλήρωτος, θα σε πειράζει και σένα, θα σε επηρεάσει. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη για κάποιους, έχουν οικογένειες, δεν ήταν εύκολο. Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να βρει γρήγορα τη λύση και ελπίζω να την έχουν βρει ήδη.
Ηταν ο Ουζουνίδης εκείνος που σας κράτησε όρθιους;
Ο Μαρίνος είναι πολύ φιλόδοξος προπονητής. Εδειξε μεγάλο χαρακτήρα, είναι μεγάλη προσωπικότητα και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Ετυχε να τον πετύχω σε μια τέτοια κατάσταση, έκανε ό,τι μπορούσε. Ολοι μαζί κάναμε την προσπάθεια.
Τι σας έλεγε; Πώς το διαχειρίστηκε;
Μας μιλούσε για τον εγωισμό μας. Να τον βγάλουμε στο γήπεδο και να αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Προσπαθούσε μέσω της ψυχολογίας να μας δώσει κίνητρο. Να παίξουμε για την καριέρα μας, να τα δίνουμε όλα για την καριέρα μας και την οικογένειά μας.

Η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντί σου πώς σου φάνηκε; Ησουν λίγο καιρό, αλλά σε χειροκρότησαν θερμά.
Ηταν κάτι ιδιαίτερο για μένα και την καριέρα μου. Δεν το περίμενα. Οπως δεν το περίμενε ούτε ο Κάτσε. Μας ευχαρίστησε πάρα πολύ όλο αυτό και τους ευχαριστούμε κι εμείς. Είναι τιμή μας να παίζουμε σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό και στο τέλος να μας χειροκροτεί το κοινό του. Θα μπορούσαμε σίγουρα να δώσουμε πολλά παραπάνω. Σέβομαι πολύ τον Παναθηναϊκό και είναι τιμή για κάποιον να παίζει στην ομάδα.
Και τώρα επιστροφή στον ΠΑΟΚ.
Ναι, τώρα μόνο ΠΑΟΚ. Το μυαλό μου είναι μόνο εκεί πλέον. Ο ΠΑΟΚ είναι η οικογένειά μου. Ηρθα να πάρω παιχνίδια στον Παναθηναϊκό και να επανέλθω στο επίπεδο που ήμουν. Μέσα από την προετοιμασία θα ετοιμαστώ για να είμαι 100% έτοιμος για να πανηγυρίσω τίτλους με τον ΠΑΟΚ.
Θα είσαι στο γήπεδο στον τελικό;
Οχι, αλλά θα είναι σαν να είμαι. Μιλάω με τους συμπαίκτες μου συνέχεια και ξέρω πόσο πολύ θέλουν το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος στην Ελλάδα και άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα. Είδαμε όλοι τι έγινε. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη ομάδα και θα πάρει το Κύπελλο.

Η Εθνική υπάρχει στο μυαλό σου;

Πάντα. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω, να καθιερωθώ και να φορέσω το εθνόσημο. Είναι ένας στόχος και έναόνειρο για εμένα.