Εμένα μου είχε διαφύγει ως γεγονός, αλλά φίλος από τις Βρυξέλλες μού το έθεσε υπ’ όψιν, και έτσι έχω την ευκαιρία να αναδείξω ένα ακόμη… διπλάρωμα του ΠΑΣΟΚ από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, που έχουν πέσει «μονοί», «διπλοί» να διασώσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι τις προάλλες τοποθετήθηκε στο εντελώς «ξεκούδουνο», out of the blue όπως θα λέγαμε στην εύανδρο Ηπειρο, ως συμπρόεδρος στην επιτροπή για τις κοινωνικές ανισότητες στην Ευρώπη, η κυρία Λούκα Κατσέλη.
Η τοποθέτηση της αγαπημένης Λούκας, η οποία, όπως είναι γνωστό, μετά την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ διήνυσε πολλά «συριζοχιλιόμετρα» προκειμένου να στηρίξει τον Τσίπρα, κόντρα στον πολιτικό χώρο που την ανέδειξε, προκάλεσε πολλά σχόλια στις Βρυξέλλες. Διότι επρόκειτο για μια επιλογή ενός κυρίου Ούντο Μπούλμαν, ο οποίος διαδέχθηκε τον αλήστου μνήμης Πιτέλα στη θέση του επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Πού τη βρήκε την κυρία Λούκα και την τοποθέτησε συμπρόεδρο (μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Δανίας Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν) στην επιτροπή αυτή ο κύριος Μπούλμαν, χωρίς δε να ρωτήσει ούτε τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, είναι ένα ερώτημα. Το δεύτερο, και σοβαρότερο, είναι ότι η τοποθέτηση έγινε χωρίς να ερωτηθεί η πρόεδρος Φώφη!

«Στηρίξτε τον Αλέξη»

Οπως από καιρό είχα αποκαλύψει, αυτός ο κύριος Μπούλμαν, διάδοχος Πιτέλα, βαδίζει σταθερά στον δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του: ήτοι, να επικαλύψει τον χώρο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ –εξού και η τακτική κλήση Τσίπρα στα συμβούλια και στις εκδηλώσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Χθες, δε, ο κύριος Μπούλμαν έκανε και ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής απαιτώντας (!!), έμμεσα μεν αλλά σαφέστατα, να στηρίξει ο χώρος τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτοφανής προσπάθεια έγινε με συνέντευξή του στο Euroactiv, συνέντευξη κατά την οποία υιοθετεί πλήρως τη γραμμή όσων αγωνίζονται να εγκαταλείψει το Κίνημα Αλλαγής τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝουΔου. Ιδού τι είπε σχετικά:

«Δεν είμαι παίκτης στην εγχώρια πολιτική στην Ελλάδα. Ομως, ως Ευρωπαίος Σοσιαλδημοκράτης, δεν βλέπω καμία βελτίωση εάν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει μεγάλη ευθύνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος (…) δεν θα ήταν μια καλή επιλογή για το μέλλον».

Και σε άλλο σημείο:

«Θα ήθελα να συστήσω ότι ο δρόμος προς το μέλλον θα πρέπει να είναι οι προοδευτικές δυνάμεις να κάνουν αμοιβαία τη χρήση των εμπειριών τους για το τι πήγε στραβά και τι καλά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κατεύθυνση μιας προοδευτικής ιδέας για το πώς να αναπτύξουν αυτήν τη θαυμάσια χώρα με γνώμονα μια καλύτερη τύχη για τους υπέροχους ανθρώπους της»!!!

Κάποιος να του μιλήσει του ανθρώπου για την πολιτική αυτονομία των κομμάτων; Για το δικαίωμα των κομμάτων που μετέχουν στη συμμαχία να καθορίζουν τη στρατηγική τους με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στις χώρες τους;

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω

Τώρα εγώ δεν επιθυμώ να υποκαταστήσω την πρόεδρο Φώφη, σε καμία των περιπτώσεων. Αλλά αν (μου) συνέβαιναν όλα τα παραπάνω ή κάποια εξ αυτών, θα τηλεφωνούσα στον κύριο Μπούλμαν και θα του έλεγα «Με ποιον ακριβώς να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε; Με αυτόν που μας αποκαλεί «σάπιο παλιό πολιτικό σύστημα»; Με αυτόν που έχει κατασυκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών; Με αυτόν που επιχειρεί να ενοχοποιήσει κορυφαία πολιτικά μας στελέχη ως ενεχόμενα σε ένα καταφανώς στημένο σκάνδαλο, όπως της Novartis; Με αυτόν που κάθε τρεις και λίγο «εμπνέει» πρωτοσέλιδα για τα οικονομικά τού κόμματός μας; Με αυτόν που απαξιώνει, λοιδορεί, απειλεί, καταγγέλλει, συκοφαντεί, χυδαιολογεί εις βάρος της μόνης παράταξης που πήγε την Ελλάδα πολλά βήματα μπροστά; Με αυτόν που οδήγησε την Ελλάδα στα χείλη του γκρεμού για να δικαιωθούν οι τρέλες ότι θα σκίσει το Μνημόνιο; Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε».

Θα έλεγα εγώ…

Προφήτες και προφητείες

Φυσικά και δεν πρόκειται να υποδαυλίσω το «ιερό μένος» που έχει καταλάβει τους αντιμαρξιστές γενικώς, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς προγραμματίζουν εκδηλώσεις για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ. Δεν με αφορά το θέμα –ο άνθρωπος είπε μερικές «προφητείες» που ενδεχομένως είχαν μια απήχηση στην εποχή του, αλλά στη συνέχεια η διάψευσή τους, και η διάψευσή του, αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση σε όσους πίστεψαν σε αυτόν τον μετά Χριστόν προφήτη.

«Οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτε να χάσουν παρά τις αλυσίδες τους. Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε» είπε κάποτε, αυτό θεωρήθηκε ως κορυφαία ατάκα από τους οπαδούς του και εν συνεχεία πήγαν και του το έγραψαν ως επιτύμβιο στον τάφο του, σε κοιμητήριο του Λονδίνου.

Πολύ ωραία, και πρόβλημα κανένα. Αλλά έχω να αναφέρω εδώ ότι προχθές, στην Αθήνα, το Ιδρυμα Πεμπτουσία της Μονής Βατοπεδίου (Εφραίμ, Αρσένιος κ.λπ.) διοργάνωσε εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος έχει γίνει διάσημος στις μέρες μας για τις προφητείες του, πλην όμως δεν είδα να γνωρίζει ανάλογη δημοσιότητα το γεγονός. Πιο πολλή δημοσιότητα είχε ο όσιος… Παστίτσιος όταν δικάστηκε, παρά ο Οσιος Παΐσιος.

Ναι, το αντιλαμβάνομαι ότι θα φρικάρουν και οι δύο πλευρές που βάζω στο ίδιο τσουβάλι και τους δύο… προφήτες, αλλά έτσι είμαι εγώ, λυπάμαι…

Για όλα φταίνε… κάποιοι άλλοι

Ηταν αναμενόμενο ότι αυτή η ελεεινή υπόθεση με το κύκλωμα που έκλεβε φάρμακα καρκινοπαθών και τα έστελνε στη Γερμανία δεν θα έμενε για πολύ χωρίς να ενταχθεί και αυτή στη στρατηγική της σκανδαλολογίας, μέσω της οποίας επιβιώνει στην εξουσία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτό που δεν αποτόλμησε να κάνει ούτε ο Πολάκης (δηλαδή να χρεώσει το σκάνδαλο στους προηγούμενους, και ειδικά στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου) το έκανε η κυβερνητική ΕΡΤ!

Κατά την άθλια προπαγανδιστική ανάλυση που διατυπώθηκε, το κύκλωμα θησαύρισε πουλώντας τα αντικαρκινικά στο εξωτερικό, διότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κατήργησε τη μηδενική συνεισφορά των ασθενών στην αγορά των φαρμάκων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην έχουν να πληρώσουν, και τα φάρμακά τους να πωλούνται στη «μαύρη» εκτός Ελλάδας!!

Πρόκειται φυσικά για ψεύδος ασύστολο. Οπότε μένει να απαντηθεί το εξής από την ΕΡΤ: Ποιος τους το σέρβιρε και το μετέδωσαν; Το γιατί το έκαναν, δεν χωρεί καμιά εξήγηση. Προφανώς ειπώθηκε ως προοίμιο κάποιας… Εξεταστικής που ετοιμάζεται! Θα γελάσουμε πάλι.

Εκλογική εξαγγελία

Εκλογές δεν θα έχουμε, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν το Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί του και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εμένα μου έλεγαν χθες ότι ο «πολλά βαρύς και όχι» υπουργός Πολάκης, απ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας με τα γνωστά, σε όλους όσοι έχουν την «τύχη» να έρχονται σε επαφή μαζί τους, προβλήματα, διάλεξε τα Χανιά για να εξαγγείλει «τρία καλά νέα», επιχορηγούμενα, φυσικά και όλως τυχαίως, από το υπουργείο του οποίου προΐσταται:

n επιχορήγηση 400.000 ευρώ για την αγορά μηχανήματος λιθοτριψίας

n επιχορήγηση 80.000 ευρώ για την αγορά χειρουργικού μικροσκοπίου

n επιχορήγηση 130.000 ευρώ για την αγορά συστήματος PACS για το Ακτινολογικό του νοσοκομείου.

Τουτέστιν, 610 χιλιάρικα με τη μία και χωρίς, επαναλαμβάνω, να έχουμε στον ορίζοντα εκλογές. Φαντάσου τι έχει να γίνει όταν φανούν…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ αναγγέλλει στο Facebook η υπουργάρα, ενώ τον αποθεώνει οπαδός του γράφοντας «Ο Πολάκης είναι πατριώτης, λεβέντης και λατρεύει τα Χανιά μας». Και την ψήφο σας, κουμπάρε, και την ψήφο σας…