Α λα καρτ λοιπόν εφαρμογή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Είναι η νέα πατέντα που κατατέθηκε από τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη και αναμένει την έγκριση για το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της.

Σε ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε –και –από τις δικαστικές αποφάσεις, η καθ’ όλα ευνοημένη ΑΕΚ εκδηλώνει τη μεγαλοκαρδία της στον μεγάλο χαμένο, τον ΠΑΟΚ.

«Εκτιμώ ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση να ανασταλεί για τον τελικό η τιμωρία που έχει επιβληθεί στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ… Θα ήταν σωστό να επιτραπεί στον κ. Ιβάν Σαββίδη να συνοδεύσει την ομάδα του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Τι θα έπρεπε να απαντήσει ο ΠΑΟΚ; «Εκτιμώ ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του πρωταθλήματος, θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση να ανασταλεί η ποινή που μας επιβλήθηκε για τον μεταξύ μας αγώνα στην Τούμπα και να μας απονεμηθεί ο τίτλος».

Η πρωτοβουλία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ θα μπορούσε να αναχθεί στη σφαίρα του ποδοσφαιρικού ναρκισσισμού. Ενδειξη καλής θέλησης από τον ισχυρό προς τον αδύναμο. Ενα φάνταγμα απέναντι στον ηττημένο.

Είναι όμως μόνο το προφανές ή στη γωνία περιμένει τον ΠΑΟΚ η πεπονόφλουδα;

Στις επανειλημμένες επιθέσεις των ανθρώπων του Δικεφάλου του Βορρά προς την ΑΕΚ η τελευταία απέφυγε, ως επί το πλείστον, να απαντήσει.

Η συγκεκριμένη επιλογή θεωρήθηκε μέρος της τακτικής των Κιτρινόμαυρων να μείνουν μακριά από αντιπαραθέσεις, καταπατώντας τα καμένα που άφηναν πίσω τους οι Εριδες των υπόλοιπων ομάδων.

Με την πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη η ΑΕΚ κλείνει το ρείθρο με τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά με μια κίνηση καλής θέλησης τείνει εκ νέου χείρα συνεργασίας για τη δημιουργία κοινού μετώπου.

Σε μια συνεργασία, πάντοτε κάποιος κάνει το άλογο και κάποιος τον καβαλάρη. Και ο ΠΑΟΚ, αυτή τη χρονική στιγμή, δεν δείχνει έτοιμος να αναλάβει ρόλο τετράποδου.