Βγήκε ο μάγκας παγανιά στα κανάλια πρωινιάτικα και μας είπε εις άπταιστον συριζαϊκή τα ακόλουθα. (Δεν αναφέρω το όνομά του, σιγά μην τον κάνουμε και φίρμα).

Δήλωσε λοιπόν ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος. Πρώτον, η όλη συμπεριφορά της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Εθνικής Αμυνας όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, δείχνει μαγκιά. Καλά διαβάσατε, έτσι φέρονται οι χώρες σε διεθνές επίπεδο. Μαγκιά, κλωτσά και σκέψη φινιστρίνι.

Και δεύτερον, πολύ καλά κάνει ο κύριος Καμμένος και ντύνεται πεζοναύτης σε τυμπανιαία κατάσταση, γιατί πώς θα επισκεφθεί το στρατόπεδο ο υπουργός; Ντυμένος μπαλαρίνα;

Και ως γνωστόν δύο επιλογές υπάρχουν όσον αφορά την ένδυση εντός στρατοπέδου: Ή βατραχάνθρωπος ή μπαλαρίνα. Ενα ρημάδι κοστούμι (έστω χωρίς γραβάτα) δεν αρμόζει. Πρέπει κάτι να ντυθείς. Καρναβάλι το ‘χουν δει. Εγώ θα πρότεινα από τη σκέψη του συριζαίου βουλευτή ορμώμενος κι άλλες στολές.

Αίφνης ένας Ζορό (όχι αυτόν τον έχει καπαρώσει ο Ψωμιάδης και σε διαφημιστικό σποτ μάλιστα με μεγάλη αποτυχία), όχι Ζορό. Πειρατής, Απάχης, Ινδιάνος που ‘χει και τα φτερά στο κεφάλι και δείχνει άλλον αέρα. Εστω Αλεπού γιατρός. Ενα ζευγάρι γυαλιά, άσπρη μπλούζα κι ένα στηθοσκόπιο να κρέμεται στο στήθος, σύρε κι έλα, κι όξω απ’ την πόρτα. Τόσες στολές υπάρχουν, εκεί θα κολλήσουμε.

Είπε κι άλλα ο εν λόγω, αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί σιχαίνομαι. Ευτυχώς το Μαξίμου έστειλε μια πιο σοβαρή ανακοίνωση και μας είπε ότι το επεισόδιο με το ελικόπτερο πάνω απ’ τη Ρω ήταν άνευ σημασίας, διότι δεν πέταγε στον δικό μας εναέριο χώρο, και συνεχάρη μάλιστα και τους οπλίτες που φέρθηκαν όπως επιβάλλουν οι διεθνείς κανόνες και έριξαν τροχιοδεικτικές βολές.

Αφού δεν ήταν στον δικό μας χώρο, τι τις θέλαν τις βολές; Ετσι βαράγαν τα παιδιά αέρα μπανά; Δεν βρίσκεις άκρη. Κι όχι μόνο σ’ αυτό. Σε όλα τα προβλήματα, και υπάρχουν πολλά και σοβαρότατα, η διγλωσσία πάει κι έρχεται.

Αλλα λέει το Μαξίμου, άλλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα οι κολαούζοι των ΑΝΕΛ, άλλα οι υπουργοί, άλλα τα νον πέιπερ, άλλα ο Πρωθυπουργός, άλλα το περιβάλλον του.

Υπάρχει ένας πλουραλισμός, μια πολυγνωμία, για να επέλθει μετά η ζύμωση των ιδεών απαραίτητη σε κάθε αριστερή κυβέρνηση όπως και σε κάθε αμφιθέατρο.

Επειτα απ’ όλα αυτά ο κύριος Πρωθυπουργός πήγε στην Τήλο, φόρεσε τη στολή τού δύτη, πήρε ψαροντούφεκο κι αναπνευστήρα και βούτηξε να βρει κάνα ροφό.

Και πολύ καλά έκανε. Ολοι κάπου πήγαμε. Μόνο που στη Γεωγραφία, στην Πατριδογνωσία καλύτερα, δεν είναι και τόσο δυνατός. Δεν το ‘χει ο άνθρωπος, τι να κάνουμε.

Δήλωσε μετά πλήρους γνώσεως (γνώσεως ως γνωστόν αποκτηθείσας σε αγωνιστικές καταλήψεις) ότι ούτε λίγο ούτε πολύ «Η Τήλος είναι το ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης».

Τ’ ακούσανε στην Κύπρο, «πάθανεν την πλάκαν τους».

Σου λέει πότε μας διώξανε απ’ την Ευρώπη και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Μίλαγα με έναν ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ πάνω απ’ το αρνί προχθές. Παραπονιότανε για την κατάσταση. Εσύ του λέω που τους ψήφισες, και διατυμπάνιζες πως είχες δίκιο, τώρα τι έχεις να πεις;

Κατάπιε το κοκορέτσι και μου απάντησε αποστομωτικά.

– «Ηταν άδικο και έγινε πράξη».

Ο Χριστός ανέστη.

Εμείς να δούμε τώρα.