Ηταν φαβορί και έγινε ακλόνητο φαβορί. Τόσο απλά. Στη γιορτή του ψεύτη, η ΑΕΚ ομολόγησε τη δική της αλήθεια: είναι η καλύτερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Το εκκωφαντικό 3-0 επί του Παναθηναϊκού, που ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και δίχως την παραμικρή διαιτητική εύνοια, φέρνει την ομάδα του Χιμένεθ κατάματα με τον τίτλο. ‘Η αν προτιμάτε, στην τελική ευθεία για να ξορκίσει την ξηρασία 24 ετών. Διαθέτει τον πλέον ικανό προπονητή, τον άνθρωπο που προσαρμόστηκε στα «θέλω» της διοίκησης. Διοίκηση-αρωγό της προσπάθειας για επάνοδο στην κορυφή. Ποδοσφαιριστές με ταλέντο και προσωπικότητα, παίκτες που σημείωσαν καθοριστικά γκολ και είχαν συμβολή ώστε να έρθει αυτό το μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα. Και κυρίως, τακτική καταπληκτική και ισορροπημένη. Χωρίς να πέφτει στα τάρταρα η ΑΕΚ έπειτα από κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα, αλλά ούτε και να τρελαίνεται στα καλά ή να σηκώνει τους τόνους όταν ένιωθε αδικημένη από καταστάσεις. Υστερα απ’ όλα αυτά, πώς να μη χαμογελούν πλατιά στη Νέα Φιλαδέλφεια και όχι μόνον εκεί;

Υποβιβασμός

Ενα μαντάτο από την Α1 του μπάσκετ γυναικών δεν μπορεί να το προσπεράσει κάποιος έτσι εύκολα. Ο Παναθηναϊκός, ομάδα που κατά το παρελθόν πανηγύρισε ακόμη και τίτλους πρωταθλήματος, έπεσε στην Α2 κατηγορία έχοντας –μέχρι στιγμής –ρεκόρ 0-20, δηλαδή δεν έχει κάνει ακόμη σεφτέ στις νίκες. Ναι, στο Τριφύλλι επέλεξαν να αγωνιστούν με νεάνιδες, γνώριζαν από την αρχή τις συνέπειες της επιλογής τους, τα οικονομικά προβλήματα υπήρξαν τεράστια, ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει. Ενα τμήμα ενός συλλόγου με βαριά φανέλα και κληρονομιά λέει αντίο στην Α1. Οι διοικητικοί τι λένε; Φουσκώνουν από υπερηφάνεια; Αυτό πρέπει να τους νοιάζει και όχι αν προ εβδομάδων ήρθε η πολύ βαριά ήττα στο οικείο πρωτάθλημα από τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Ο σεβασμός φαίνεται στο πού φτάνει μια ομάδα. Ξεκάθαρο.

Ξύλο

Τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Η Αχαϊκή υποδέχεται τον Αστέρα Βλαχιώτη, αλλά στο ζέσταμα η ομάδα του Βλαχιώτη κατήγγειλε ότι ο προπονητής της Νίκος Χελιώτης δέχθηκε επίθεση με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας. Ο ρέφερι έκλεισε το φύλλο αγώνα υπογραμμίζοντας πως ο Αστέρας δεν έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της επίθεσης και του τραυματισμού που κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο προπονητής του. Τώρα, είναι φανερό ότι η ΕΠΟ θα αποφασίσει για την τύχη του ματς.

Συμπέρασμα: όσες διακοπές πρωταθλημάτων και να προκύψουν, οποιαδήποτε απειλή περί Grexit να έχουμε, κάποιοι δεν αλλάζουν μυαλό. Κοντά μας είναι, δίπλα μας.

Θρίλερ

Οσοι δεν παρακολούθησαν τι συνέβη στον έκτο όμιλο της Γ’ Εθνικής (για να παραμείνουμε σε αυτό το πρωτάθλημα) μάλλον δεν γνωρίζουν τι πάει να πει αγωνία. Ο Εθνικός προσπέρασε την Προοδευτική και πάει ολοταχώς για τα μπαράζ ανόδου. Πώς συνέβη αυτό; Με γκολ στο έκτο λεπτό (!) των καθυστερήσεων στη Ρόδο κι αφού νωρίτερα οι γηπεδούχοι είδαν τρεις ποδοσφαιριστές τους να αποβάλλονται. Με τη νίκη των Μπλε η Ρόδος υποβιβάστηκε, γιατί ταυτόχρονα οι ομάδες που διεκδικούσαν και αυτές παραμονή στην κατηγορία νίκησαν. Ο μεν Ιωνικός εκτός έδρας το Ζευγολατιό και ο Ασπρόπυργος το Κερατσίνι.

Σκόρερ

Από νωρίς είχε φανεί σε τούτη τη σεζόν το ταλέντο του Αλμπάνη. Σε μια Βαβέλ ξένων ποδοσφαιριστών κατά τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο μεσοκυνηγός ξεχώριζε. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, όταν στη Ριζούπολη αποφάσισαν να εμπιστευθούν παραπάνω τους έλληνες παίκτες. Ο σκόρερ με τα δικά του γκολ στέλνει σωσίβιο σωτηρίας σε κάποιους που έμοιαζαν με ναυαγοί αλλά απέκτησαν ελπίδες παραμονής στη Λίγκα.