Η μετοχή του Facebook στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε σημαντικά, αφού η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος της εταιρείας. Γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) η μετοχή υποχωρούσε στα 150,60 δολάρια (-5,51%).

Από την περασμένη Δευτέρα, η μετοχή του Facebook έχει υποχωρήσει κατά -18,6% και βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων οκτώ μηνών.

Αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο ζητάει η Γερμανία

Εν τω μεταξύ, αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο και σκληρότερες κυρώσεις για παραβιάσεις που διαπράττονται από εταιρείες όπως το Facebook ζήτησε τη Δευτέρα η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας μετά τη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στο Βερολίνο.

Η Καταρίνα Μπάρλεϊ κάλεσε τα στελέχη αυτά, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων του Facebook στην Ευρώπη, Ρίτσαρντ Άλάν, αφού έγινε γνωστό ότι τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών κλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τους αναλυτές της Cambridge Analytica τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και στο δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία.