Δηλώσεις υποταγής

Παλιά ζήταγαν από τους αριστερούς να υπογράψουν (τις περιβόητες) δηλώσεις μετανοίας. Σήμερα είναι ο αριστερός υφυπουργός που απαιτεί την υπογραφή δηλώσεων νομιμοφροσύνης και υποταγής. Ψυχρά. Ωμά. Ανερυθρίαστα: «Αν δεν υπογράψουν όλοι, δεν επαναρχίζει το πρωτάθλημα». Σαν δεύτερος Λουδοβίκος ΙΔ’: «Το ποδόσφαιρο είμαι εγώ». Στην ελληνική του βερσιόν, «αποφασίζω και διατάζω». Να υπογράψουν όλοι, επειδή ένας μπουκάρισε στο γήπεδο με το κουμπούρι. Να ταπεινωθούν όλοι, για να ξεπεράσει ο Βασιλειάδης σε αλαζονεία και αυταρχισμό τον Χαράλαμπο – Σταύρο Κοντονή. Αυτός είναι μοναδικός λόγος. Να κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού επίδειξη δύναμης. Το πόσο μάγκας και νταής είναι. Αν το ζητούμενο ήταν να περάσει ο Γιώργος Βασιλειάδης αυτά που θέλει, θα το είχε κάνει μέσα σε πέντε λεπτά. Προσοχές βαράει μόλις τον βλέπει ο πρόεδρος της ΕΠΟ (φωτογραφία). Οπως και ο κατ’ ευφημισμόν πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Θα έβαζε και τα δύο όργανα να συνεδριάσουν για τα μάτια του κόσμου και θα είχε στο πιάτο όποιες αποφάσεις ήθελε.

Σενάριο – σκηνοθεσία

Ποιος θα διαφωνούσε; Οι μικρές ομάδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και τρέμουν τις ρήτρες της Nova; Οι ούτως ή άλλως κυβερνητικοί αβανταδόροι; Σε καμία περίπτωση. Θα φοβότανε η Λαμία μη τυχόν και μπουν στο γήπεδο τρεις φορές οι οπαδοί της και υποβιβαστεί; Και εν πάση περίπτωση, αν αυτά τα περιβόητα μέτρα πέρναγαν από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας με ψήφους 12-4, θα χάλαγε η σούπα; Τι άλλο, πέρα από τη ματαιοδοξία του νεαρού υφυπουργού, ικανοποιούν οι δημόσιες δηλώσεις νομιμοφροσύνης: «Υπέγραψε και συμφωνεί η ΑΕΚ», «και ο ΠΑΟΚ υπέγραψε». Πριν τους καλέσουμε δήθεν για συζήτηση απαιτούμε να υπογράψουν. Κι αφού έχουν ήδη υπογράψει, οι 15 στους 16, τους βάζουμε να συνεδριάσουν, σήμερα Δευτέρα, ώστε να ανακοινωθεί ακολούθως πανηγυρικά η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μία φαρσοκωμωδία σε σενάριο – σκηνοθεσία του Βασιλειάδη (φωτογραφία) και πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Λάδι στη φωτιά

Επειδή όμως βάρυνε το κλίμα, να το ελαφρύνουμε. Μία από τις αιτίες της διακοπής του πρωταθλήματος, όπως αναφέρονται στη σχετική υπουργική απόφαση, είναι και οι εμπρηστικές δηλώσεις. Που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Που εξάπτουν τα πάθη και δυναμιτίζουν το κλίμα. Αν ανάβει το φιτίλι της βίας ο παράγοντας, πώς θα συγκρατηθεί ο γαβριάς της εξέδρας; Αφορμής δοθείσης λοιπόν να ζητήσουμε τον προβληματισμό των αναγνωστών. Σχετικά με τη παρακάτω δήλωση: «Εμείς δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ο ΠΑΟΚ είναι μία εταιρεία, η μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδα. Αν δεν είναι ακριβώς εταιρεία, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Είναι δυνατόν να αποκεφαλίζεις μία εταιρεία για ένα ασήμαντο θέμα; Τιμωρείται ένας λαός για ένα κομμάτι χαρτί;». Σε ποιον ανήκει η παραπάνω, λίαν εμπρηστική, τοποθέτηση; Ποιος έσκιζε τα ρούχα του, για την πρωτόδικη απόφαση για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός; Ποιος είναι αυτός που δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη;

Πουλάει

το βρώμικο

Ιδού λοιπόν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κουίζ σχετικά με το ποιος μπορεί να έχει κάνει αυτή τη δήλωση:

Α’) Ο πάντα μαχητικός και ασυμβίβαστος Γιωργάκης Σαββίδης;

Β’) Μέλος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ, Αμπαλαέα 1993;

Γ’) Αυτός που πουλάει βρώμικο έξω από την Τούμπα;

Δ’) Ακροατής, σε εκπομπή επικοινωνίας με το ψευδώνυμο Απάτσι 4;

Ε’) Κάποιος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ;

Πράγματι, θα μπορούσε να είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Κι όμως δεν είναι. Ο κύριος που δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ούτε από τον κλάδο των παραγόντων προέρχεται ούτε από τον κλάδο των οπαδών. Πρόκειται για τον διάσημο πλέον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά (φωτογραφία). Είναι ο ίδιος Φωκάς που είπε στη συνέχεια ότι «κανείς δεν είδε το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη».

Εχουν ασυλία

Και ψάχνει να βρει ο υφυπουργός Αθλητισμού το κουτί με τα σπίρτα. Να γίνει ακόμα πιο αυστηρός ο πειθαρχικός κώδικας. Τρίχες κατσαρές. Για ομάδες, παράγοντες και χούλιγκαν προβλέπονται ποινές και είναι και ιδιαίτερα αυστηρές μάλιστα. Βουλευτές τύπου Φωκά, που έχουν ασυλία, για να μην ξεχνιόμαστε, ποιος θα τους περιμαζέψει;