«Θα κυνηγήσω τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους» αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο Aδωνις Γεωργιάδης, στοχοποιώντας τον ως «ιθύνοντα νου της σκευωρίας», όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis. Υποστηρίζει πως δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του από την αντιπροεδρία της ΝΔ και κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη ότι έχει «έχει παραβιάσει σειρά νόμων» στην προσπάθειά του να τον ενοχοποιήσει. Ακόμη, καταλογίζει στην κυβέρνηση σωρεία λαθών στα ελληνοτουρκικά, ενώ για την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία προαναγγέλλει «συγκλονιστικές αποκαλύψεις».

Επιμένετε ότι η υπόθεση Novartis είναι στημένη; Το Μαξίμου λέει ότι κατέρρευσαν τα περί σκευωρίας και ζητάει την αποπομπή σας…

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι διακαής πόθος του κ. Τσίπρα να με δει να παραιτούμαι, να καταστρέφομαι και να παύσει να με έχει πολιτικό του αντίπαλο. Δεν προτίθεμαι να του κάνω καμία από αυτές τις χάρες. Θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους γιατί θεωρώ ότι αυτός είναι ο ιθύνων νους αυτής της σκευωρίας. Το ότι πρόκειται περί σκευωρίας, πιστεύω ότι το έχει καταλάβει και ο πλέον καλόπιστος Ελληνας από τον χειρισμό που έκαναν στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Ανάγκασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Προσβάλλουν το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες με σκοπό να λασπώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αλλωστε, τους χειρισμούς τους στην Προκαταρκτική Επιτροπή τους είχε προαναγγείλει ο κύριος Παπαγγελόπουλος από το πρώτο βράδυ.

Υποβάλατε παραίτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησής μου. Ούτε και υπήρξε ποτέ. Αυτό που ανέφερα είναι η πάγια θέση όλων των στελεχών της ΝΔ ότι η παραίτησή μας είναι πάντα στη διάθεση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει θέμα παραίτησής μου, δεν υπάρχει τίποτα σε σχέση με εμένα και τη Novartis.

Καταγγείλατε εκ νέου τον

Παύλο Πολάκη για παράνομες ενέργειες. Θα έχει συνέχεια

η «βεντέτα»;

Δεν υπάρχει καμία «βεντέτα» με τον κύριο Πολάκη. Είμαι υποχρεωμένος, όμως, όχι μόνο γιατί με αφορά προσωπικά η σκευωρία που έστησε ο κ. Πολάκης, αλλά γιατί ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ως πρώην υπουργός Υγείας έχω καθήκον να συμβάλω στην τήρηση των νόμων. Ο κ. Πολάκης, στην προσπάθειά του να με ενοχοποιήσει, έχει παραβιάσει σειρά νόμων. Για αυτές τις παρανομίες θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσει και θα πληρώσει. Βρέθηκαν τα αποδεικτικά στοιχεία και κατατέθηκαν τόσο στην ελληνική Δικαιοσύνη όσο και στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης. Αναμένω από την ελληνική Δικαιοσύνη και τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης να πράξουν το καθήκον τους. Εχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Εύχομαι να μην πέφτω έξω. Αλλωστε στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μου λέγοντας ότι: «Ναι (έφυγαν χαρτιά), αλλά δεν τα πήρα εγώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας χαρακτηρίζει ακραίο, ακροδεξιό, βαρίδι. Μήπως τους… τσιγκλάτε με τον δημόσιο λόγο σας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν χαρίζομαι στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ την κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου ως τη χειρότερη όλων των εποχών. Οταν έλεγα προ των εκλογών του 2015, τι είναι αυτό που θα έρθει, πάρα πολλοί με θεωρούσαν ακραίο. Σήμερα, αυτοί που τότε μου ασκούσαν κριτική, έρχονται και μου λένε ότι τελικά είχα δίκιο. Είναι προφανές ότι ο κύριος Τσίπρας στην προσπάθειά του να μείνει στην εξουσία θα κάνει πολλά πράγματα. Δεν έχει καμία δημοκρατική ευαισθησία μέσα του. Ενας άνθρωπος που είχε ως πρότυπό του τον Μάο και τον Στάλιν, προφανώς δεν καταλαβαίνει τι θα πει διάκριση των εξουσιών. Αρα, θα δούμε πολλά ακόμα.

Προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο από την Τουρκία, «καψώνι» για τους δύο στρατιωτικούς μας. Ευθύνεται και η κυβέρνηση;

Δουλειά της κυβέρνησης είναι να θεραπεύει, αλλά πολύ περισσότερο να προλαμβάνει. Στο θέμα των σχέσεων με την Τουρκία, έχει κάνει σωρεία λαθών. Εχει έναν υπουργό Αμυνας, ο οποίος με ανόητες ενέργειες και συνεντεύξεις προκαλεί την Τουρκία και της δίνει τα προσχήματα τα οποία ψάχνει, και έναν υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος προσπαθεί να χαϊδέψει την Τουρκία και μειώνει όλες τις τυχόν ενέργειές της στο πλαίσιο των δικών μας διμερών σχέσεων. Και οι δύο συμπεριφορές είναι λανθασμένες.

Και το Σκοπιανό; Αν το λύσει

η κυβέρνηση, τι θα πείτε;

Τι θα πει να το λύσει; Αν μου λέτε ως λύση να υποχωρήσουμε στα αιτήματα των Σκοπιανών για να ικανοποιήσουμε την κυρία Μέρκελ, τότε προφανώς δεν θα είναι λύση, θα είναι μεγάλη βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα. Αρα, ας περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξει η κυβέρνηση. Προς το παρόν βλέπω με χαρά μια σημαντική μετατόπιση προς τις θέσεις της ΝΔ. Οταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοείπε για το προαπαιτούμενο της ανάγκης μεταβολής του σκοπιανού Συντάγματος, τότε ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι αυτό δεν χρειάζεται και ότι μπορούμε να πάμε σε μια ενδιάμεση συμφωνία, σε δύο φάσεις. Τώρα ακούω από την κυβέρνηση ότι θέτει ως προαπαιτούμενο την αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος.

Η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία είναι σκάνδαλο;

Αυτή η υπόθεση έχει πολύ ζουμί. Η αρχική θέση του κ. Καμμένου είναι ότι δεν γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο. Ο φάκελος στη Βουλή απέδειξε ότι είχαν στενές προσωπικές σχέσεις. Αρα, ο κ. Καμμένος έλεγε προφανώς ψέματα. Δημοσιεύματα λένε ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει ανοίξει το στόμα του και έχει πει διάφορα πράγματα τα οποία δεν έχει πει στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Και βεβαίως ξέρω ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε μέσω της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για να εμποδίσει την εξέταση τόσο του κ. Καμμένου όσο και των αρμοδίων των Ενόπλων Δυνάμεων γύρω από αυτό το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Μία μία όμως οι αντιστάσεις τους καταρρέουν. O φάκελος από την Εισαγγελία Διαφθοράς ήρθε στη Βουλή, το πρώτο ψέμα του κ. Καμμένου απεδείχθη και θα έρθει ο ίδιος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Αρα, σύντομα –κρατήστε αυτό που σας λέω –θα έρθουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το θέμα.