Μαθητής τραυματίστηκε στην Καλιφόρνια, στις δυτικές ΗΠΑ, όταν καθηγητής πυροβόλησε κατά λάθος με το περίστροφό του μέσα στην τάξη, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

«Την Τρίτη γύρω στις 13.20 (22.20 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία εκλήθη στο Λύκειο του Σισάιντ», πόλης που απέχει δύο ώρες από τα νότια περίχωρα του Σαν Φρανσίσκο, «αφού καθηγητής φαίνεται πως πυροβόλησε κατά λάθος με το όπλο του στην τάξη», επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου που ανάρτησε η αστυνομία στο Twitter.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά» διευκρινίζεται. Ο καθηγητής, που ονομάζεται Ντένις Αλεξάντερ, έφεδρος αστυνομικός σε γειτονική κοινότητα, ήθελε να δείξει στους μαθητές πώς αφοπλίζεται κάποιος κατά τη διάρκεια του μαθήματος «Εισαγωγή στην Απονομή της Δικαιοσύνης», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές που θα ήθελαν να ενταχθούν στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, εξήγησε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο KSBW.

«Θέλοντας να εξακριβώσει, αν το όπλο ήταν γεμάτο»

Θέλοντας να εξακριβώσει εάν το όπλο ήταν γεμάτο, στόχευσε προς το ταβάνι και κατά λάθος πυροβόλησε μία φορά, με αποτέλεσμα να πέσουν κομμάτια από το ταβάνι πάνω σε μαθητή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζούντι Βελόζ, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Η ίδια περιέγραψε το τραύμα του εφήβου ως επιφανειακό, ωστόσο ο πατέρας του Φερμίν Γκονζάλες είπε ότι θραύσμα από τη σφαίρα βρήκε τον λαιμό του παιδιού.

«Είναι σοκαρισμένος αλλά είναι καλά» διαβεβαίωσε ο πατέρας του. Ο καθηγητής τέθηκε σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ενώ η αστυνομία συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις από τους μαθητές.

Στην Καλιφόρνια, οι καθηγητές δεν επιτρέπεται να έχουν όπλα στην τάξη, ακόμα κι αν διαθέτουν άδεια οπλοφορίας.