Εχει ασφαλώς το ενδιαφέρον της η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη. Πρόκειται για συγγνώμη αληθινή; Εχει όντως μετανιώσει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ; Θα το μάθουμε στο μέλλον ή και ποτέ. Το σίγουρο είναι πως ενήργησε γρήγορα και μπράβο στους συμβούλους που του συνέστησαν να απολογηθεί. Ωστόσο, κάποιες απορίες καλό είναι να ειπωθούν: τι ακριβώς σημαίνει η ατάκα «μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα»; Εκείνη την ώρα των διαβουλεύσεων υπήρχε κάποιος που ένιωθε να απειλείται; Πώς και με ποιον τρόπο θα προστάτευε χιλιάδες κόσμο ο Ιβάν Σαββίδης; Ζητώντας από τους παίκτες τού ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν; Οσο για το να μην κρίνονται τα ματς στα δικαστήρια, ουδεμία αντίρρηση. Αλλά αν δεν λαθεύουμε, την περασμένη σεζόν ήταν που ο ΠΑΟΚ δεν είχε ενδοιασμούς για κάτι τέτοιο, ενώ τώρα που η ομάδα δείχνει στριμωγμένη από τις κινήσεις του προέδρου της, δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι θα ήταν άδικο να αναλάβουν δράση άλλα όργανα. Κατά τα λοιπά, ενδιαφέρον έχει ότι ο ένας αλλοδαπός παίκτης μετά τον άλλο, εντός ή εκτός Ελλάδας, αναφέρονται στα συμβάντα της Τούμπας και στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο. Ορισμένοι, δε, ομολογούν όχι μόνο την ανασφάλεια που έχουν, αλλά και τη διάθεσή τους να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον. Και ίσως αυτό, μαζί με τη μεγάλη δυσφήμηση, να είναι το χειρότερο από όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Για πρόκριση

Ευρωπαϊκή ημέρα για τρία τμήματα του Ολυμπιακού η σημερινή, με τις ομάδες ανδρών και γυναικών στο βόλεϊ να δίνουν την πρώτη μάχη στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν στη Ρωσία την Σουργκούτ (16.00), ενώ ακολουθούν οι γυναίκες που υποδέχονται στο κλειστό του Ρέντη την Κράσνονταρ (19.30). Η ομάδα πόλο των ανδρών, εξάλλου, αντιμετωπίζει στο κολυμβητήριο του Πειραιά την ουγγρική Ορβοσι για το Τσάμπιονς Λιγκ (17.30).

Απώλεια

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Σάββας Σφαιρόπουλος, πατέρας του Γιάννη, τεχνικού του Ολυμπιακού. Μεταξύ αυτών που εξέφρασαν συλληπητήρια ήταν ο κόουτς του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ αλλά και η διοίκηση της πράσινης ΚΑΕ. Ασφαλώς αυτό πρέπει να επισημανθεί. Ο εκλιπών το καλοκαίρι του 1961 πήρε μεταγραφή στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και μάλιστα θα μπορούσε να κάνει καριέρα ως εξαιρετικός μέσος, εάν δεν σταματούσε πρόωρα τον αθλητισμό προκειμένου να ασχοληθεί με την οδοντιατρική.