Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των επεισοδίων σε ένα γήπεδο και το γκρέμισμα των βιτρινών στην Ερμού από 20 μπαχαλάκηδες;

Στην πρώτη περίπτωση το ποδόσφαιρο χρειάζεται «εξυγίανση». Στη δεύτερη, πρόκειται για «μεμονωμένο» και «αποσπασματικό» περιστατικό.

Η κυβέρνηση για δικούς της λόγους ζυγίζει διαφορετικά τα περιστατικά και αρνείται να αναφερθεί στο προφανές: πως η Αστυνομία δεν επιτελεί το καθήκον της. Κι εδώ έρχεται ο γόρδιος δεσμός στον οποίον αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός.

Στην περίπτωση των ταραξιών στα γήπεδα, αν είσαι ανώνυμος και στείλεις τον λογαριασμό στο πρόσωπο του προπονητή του Ολυμπιακού, συλλαμβάνεσαι πριν προλάβεις να βγεις από την Τούμπα.

Αν είσαι ο πρόεδρος της ομάδας και φέρεις μαζί σου και 38άρι Smith&Wesson όχι μόνο δεν συλλαμβάνεσαι για να μην εξεγερθούν τα πλήθη αλλά απολαμβάνεις και την προστασία αστυνομικού που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος.

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης πως δεν θα λογαριάσει το πολιτικό κόστος. Αν το εννοούσε, θα έπρεπε να είχε ζητήσει ήδη την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αντί για όλα αυτά, η κυβέρνηση έστησε στον τοίχο (ξανά) το ποδόσφαιρο και κάθε ημιμαθής που βρήκε την ευκαιρία να πηδήξει στο κύμα της δημοσιότητας παρουσιάζει όσους ασχολούνται με το άθλημα ως μέλη της οικογένειας Κορλεόνε και μαλώνουν ποιος απ’ όλους είναι ο Δον Βίτο.