Το παλικάρι, ο πρόεδρος Αλέξης, είναι Παναθηναϊκός. Ασχέτως του αν δεν έχει κάνει τίποτε για την «ομάδα της καρδιάς» του, είναι Παναθηναϊκός. Και σε μένα το έχει δηλώσει, και σε άλλους το έχει πει, υπάρχει και η οικογενειακή παράδοση που συνηγορεί σε αυτό (ο θείος Ηρακλής Τσίπρας ήταν γενικός αρχηγός της ομάδας στη δεκαετία του ’70), βεβαιωμένα είναι πράσινος. Αλλά στα λόγια. Ακόμη και όταν πριν από κανένα χρόνο επισκεπτόμενος το υπουργείο Σταθάκη (Περιβάλλοντος και κάτι άλλα) είχε παραμυθιάσει τον κόσμο του Τριφυλλιού υποσχόμενος (αυτό πια με τις υποσχέσεις το παίζει στα δάχτυλα του ενός χεριού) ότι θα τους φτιάξει και γήπεδο.

Ομάδα βέβαια μπορεί να μην υπάρχει έως τότε, αλλά γήπεδο θα φτιάξει. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο πλαίσιο της αστικής παρέμβασης Νέα Αθήνα που σχεδιάζει (υποτίθεται…) η κυβέρνηση, δήλωσε (διαβάζω στα ρεπορτάζ της εποχής) αισιόδοξος πως στη διάρκεια του 2018 θα έχουν ρυθμιστεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε μέχρι το 2021 η ομάδα ποδοσφαίρου και τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού θα έχουν φύγει από τη Λεωφόρο και θα έχουν εγκατασταθεί σε ένα σύγχρονο σύμπλεγμα αθλητικών χώρων, στο Γουδί!..

Αυτός λοιπόν ο τύπος, λίγους μήνες αργότερα, πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη να εγκαινιάσει τη Διεθνή Εκθεση, και μπροστά στο κύμα της οργής που είναι συγκεντρωμένο στην πόλη για να διαμαρτυρηθεί κατά της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τι κάνει; «Γλείφει» τους «παοκτσήδες», ώστε να αποκτήσει ακροατήριο. Και ιδού τι λέει εν πλήρει διανοία, επισκεπτόμενος τα έργα του «μετρό» συνοδεία του (απαραίτητου) Σπίρτζη:

«Είναι η πρώτη φορά που το μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που μένει είναι να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»!

Ο,τι παρακολουθούμε λοιπόν να εξελίσσεται τώρα, στα γήπεδα, στις δικαστικές αίθουσες, στα γραφεία των αθλητικών οργανισμών (ΕΠΟ κ.λπ.) δεν είναι παρά ο απόηχος αυτής της δήλωσης. Και ναι, δεν είναι κανενός είδους ανέκδοτο!..

Διακοπή μετά την υπόσχεση

Επισημαίνω δε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο χθες δήλωσε με υπερηφάνεια, απαράμιλλο σθένος και με μια δόση καλυμμένης οργής ότι «δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος» –ούτω πως αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Υπόσχεσαι στον (μ)παοκτσή πρωτάθλημα, που έχει να δει τι σχέδιο είναι τριάντα τρία χρόνια ακριβώς και μετά το διακόπτεις, δηλώνοντας κιόλας ότι δεν σε ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος για την απόφαση που πήρες; Θέλω να δω ποιος θα πάει να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ φέτος, στην οποία όπως έχει προαναγγελθεί τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ. Αλήθεια, το θέλω…

Στενάχωρα και δυσάρεστα

Προσέξτε τώρα στάση Τσίπρα αναφορικά με τα όσα φρικώδη έγιναν στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής και μας έχουν κάνει ρόμπα ανά την υφήλιο. Αποφασίζουν να κάνουν διάλογο με τον επικεφαλής ηγέτη Σταύρο μπροστά στις κάμερες, πριν ξεκινήσει η συνάντηση. Λέει ο Σταύρος ότι πρέπει να συζητήσουμε για τα ποδοσφαιρικά ως πολιτικό σύστημα.

Σχόλιο Τσίπρα: «Πράγματι είναι πολύ στενάχωρο αυτό…»!!!

Ξαναβάζει το πρόβλημα ο Σταύρος, λίγο πιο αναλυτικά και τονίζει ότι με αυτές τις συμπεριφορές προσβάλλεται η χώρα. Σχόλιο Τσίπρα: «Είναι πολύ δυσάρεστο…»!!!

Ναι, έτσι ακριβώς. Ο Πρωθυπουργός της χώρας βρίσκει ότι τα αίσχη είναι πότε… πολύ στενάχωρα και πότε πολύ δυσάρεστα.

Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι το βρίσκει και κάπως ανθυγιεινό…

Τον έσωσαν οι μπράβοι

Ο κουμπουροφόρος πρόεδρος Σαββίδης, τώρα, φαίνεται πως έχει ένα μικρό πρόβλημα με το περίστροφο που κουβάλαγε πάνω του, και κάνα δυο φορές έκανε να το τραβήξει (θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ), αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν τα παιδιά της ασφάλειάς του, τον συγκράτησαν. Γιατί αν το τράβαγε, ποιος ξέρει τι θα γινόταν στο… σαλούν;

Ο άλλος στη διαφήμιση στην τηλεόραση κάνει έτσι, πυροβολεί, και ανοίγει τρύπες στα τυροπιτάκια. Ετούτος εδώ, στην έξαλλη κατάσταση στην οποία βρισκόταν, είναι βέβαιο ότι θα άνοιγε… κουμπότρυπες σε κάναν διαιτητή, παράγοντα, παίκτη ή όποιον τέλος πάντων έβρισκε πρόχειρο.

Επαναλαμβάνω είναι τυχερός που τα τέσσερα αγόρια που τον περιστοίχιζαν, και ειδικά ο ένας, κατάλαβαν τι θα γινόταν και έσπευσαν να τον μαζέψουν.

Οταν με το καλό παρέλθει το Αυτόφωρο και ξεμυτίσει ο παλίκαρος από εκεί που κρύβεται να τα κεράσει τα παιδιά, το αξίζουν…

Λάθος δίωξη

Για να δούμε όμως, γιατί πολύς λόγος έγινε, για το αν έπρεπε να φέρει το περίστροφο μαζί του, έστω και να είχε άδεια οπλοφορίας –αυτό φαντάζομαι λογικά θα ισχύει.

Ψάχνοντας εδώ κι εκεί την άκρη, σε σχέση με αυτό, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. τον αναζητούσε χθες όλη μέρα για να περάσει Αυτόφωρο επειδή εισήλθε παρανόμως στον αγωνιστικό χώρο και όχι για το πιστόλι, βρέθηκα μπροστά σε ντοκουμέντο, που δείχνει ότι κάποιος δεν φαίνεται να ήταν και τόσο διαβασμένος όταν εξέδιδε το ένταλμα συλλήψεως του παλίκαρου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις διατάξεις περί οπλοφορίας και οπλοκατοχής, δύο είναι τα σημεία που ΔΕΝ επιτρέπεται να έχει μαζί του κανείς όπλο:

– το πρώτο είναι το αεροπλάνο, για λόγους, φαντάζομαι, απολύτως κατανοητούς

– το δεύτερο είναι οι αθλητικοί χώροι –μάλιστα, οι αθλητικοί χώροι!

Σύμφωνα με τις εξετάσεις, που πρέπει πλέον να δίνει κανείς προτού του δοθεί άδεια οπλοφορίας για την ατομική του ασφάλεια, απαγορεύεται ρητά να φέρει το όπλο του όταν πηγαίνει σε κάποιο γήπεδο να παρακολουθήσει αθλητικό αγώνα. Και αν παρ’ ελπίδα το έχει μαζί του, οφείλει να το δηλώσει στην Αστυνομία που φρουρεί το γήπεδο και να το παραδώσει!

Ο κύριος Ιβάν, ούτε το ένα έκανε ούτε το άλλο –και το αποτέλεσμα το είδαμε, εν συνεχεία, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας…

Λάθος δίωξη II

Τούτου δοθέντος, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για την Αστυνομία και τις δικαστικές Αρχές:

– Η πρώτη, η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να του αφαιρέσει την άδεια οπλοφορίας και να του κατασχέσει το όπλο, δεδομένου ότι υπάρχει ρητή αναφορά στις υποχρεώσεις εκείνου που παίρνει άδεια οπλοφορίας ότι πρέπει να τηρεί τις διατάξεις, διότι σε διαφορετική περίπτωση του αφαιρείται η άδεια και κατάσχεται το όπλο το οποίο είναι καταχωρισμένο στην άδεια.

– Οι δικαστικές Αρχές υποχρεούνται να του ασκήσουν συμπληρωματική δίωξη για παράνομη οπλοφορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Και επειδή δεν θέλω να πιστέψει κανείς ότι έχω κάτι με τον άνθρωπο (βασικά, μου είναι εντελώς αδιάφορος) ό,τι αναφέρω προηγουμένως είναι επί τη βάσει των όσων ισχύουν για την οπλοκατοχή. Και για του λόγου το αληθές, μεταφέρω εδώ, ως έχει, το τι αναφέρεται στο υπ’ αριθμόν 114 σημείο του τεύχους των εξετάσεων που δίνουν όσοι έχουν υποβάλει αίτημα για την απόκτηση άδειας οπλοφορίας στις αστυνομικές Αρχές. Ερωτάται ο διαγωνιζόμενος:

«Ο κάτοχος άδειας κατοχής και οπλοφορίας πυροβόλου όπλου για ατομική ασφάλεια μπορεί να φέρει το όπλο μαζί του σε γήπεδο κατά την παρακολούθηση αγώνων;»

Δίνονται τρεις επιλογές:

– Ναι

-Οχι (ΣΩΣΤΗ)

– Ναι, εφόσον ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.

Αυτό αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στο σημείο 114, και με κεφαλαία η σωστή απάντηση στο ερώτημα, και τώρα το δικό μου ερώτημα είναι: ποιος ευθύνεται που δεν ασκήθηκε η ΣΩΣΤΗ δίωξη κατά του κυρίου Ιβάν Σαββίδη; Ποιος; Και γιατί;