Θα μπορούσε να είναι συνταγή σε μία από τις εκπομπές των σεφ, που έχουν πλημμυρίσει την τηλεόραση. Διότι το «βάζουμε μισό άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα, βάζουμε και μισό άρθρο 21 του ΚΑΠ, το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13 ώρες και το σερβίρουμε στη μία το πρωί» σε μαγείρεμα παραπέμπει, και όχι στον τρόπο απόδοσης της δικαιοσύνης. Πόσω δε μάλλον από τακτικούς δικαστές που, αν μη τι άλλο, ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

Νομικό άλμα που έφερε νομικό… θαύμα; Οχι. Νομικό ΣΦΑΛΜΑ μιας επιτροπής που δεν δίκασε, αλλά σε παγκόσμια πρωτοτυπία νομοθέτησε φτιάχνοντας κάτι δικό της βάζοντας στο μίξερ ό,τι χρειαζόταν για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση – σκάνδαλο!

«Φυσικά και έχουν δικαίωμα οι δικαστές να χρησιμοποιήσουν όσα άρθρα θέλουν για να καταλήξουν σε μια απόφαση. Αυτό όμως σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος δικάζεται με όλα τα άρθρα που επικαλείται η Δικαιοσύνη. Οχι με μια παράγραφο από το ένα και μια από το άλλο» μου εξηγούσε χθες το μεσημέρι ένας έμπειρος δικηγόρος που (όπως οι περισσότεροι του χώρου) χαμογελούσε με νόημα για αυτό που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ευελπίδων (και όχι στα γραφεία της ΕΠΟ). Και χαμογελούσε όχι μόνο για το σκεπτικό – κωμωδία της απόφασης που επανέφερε τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ, αλλά και για τη χρονική επιλογή της ανακοίνωσης της τιμωρίας που μεταμόρφωσε ένα κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι σε μια αναμέτρηση sold out. Ενα κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι, για το οποίο ο υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης την Πέμπτη 8/3 στη Διαύγεια ανάρτησε «απαγόρευση» μετακίνησης «οργανωμένη ή μη» φίλων της ΑΕΚ στην Τούμπα! Σημείωση: η εκδίκαση της έφεσης ήταν για τις 9/3. Τι δεν καταλαβαίνεις…