Τι είναι η Επιτροπή Εφέσεων; Μήπως… αφτεράδικο; Γιατί μόνο τότε δικαιολογείται να βγάζει αποφάσεις ξημερώματα Κυριακής και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα, όχι μόνο μιας αγωνιστικής, αλλά κυρίως του πρωταθλήματος. Αυτό ακριβώς συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Ο ΠΑΟΚ ήθελε, πίεσε για την ακρίβεια, για την κατά το δυνατόν συντομότερη έκδοση της απόφασης. Ολα ήρθαν όπως τα επιθυμούσε. Πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς, πρόλαβε και να γεμίσει την Τούμπα με κόσμο για το χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πώς είπατε; Πότε σφραγίστηκαν τα εισιτήρια; Πότε τα προμηθεύτηκαν τα ταμεία; Ελάτε τώρα… Αυτά για ορισμένους ισοδυναμούν με λεπτομέρειες. Η Επιτροπή Εφέσεων εξέδωσε εντελώς ερμαφρόδιτη απόφαση που μπάζει από πολλές μεριές. Και αιφνιδίασε τους πάντες, ακόμη και τον δικαστικό κόσμο. Κάποιοι δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Κάποιοι ήξεραν!

Ενα στοιχείο, πάντως, που αξίζει την προσοχή σας είναι το ακόλουθο: την περασμένη Πέμπτη δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια με υπογραφή του υφυπουργού Αθλητισμού η απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών της ΑΕΚ στην Τούμπα. Την ώρα που ουδείς γνώριζε αν θα «πέσει» η ποινή του ΠΑΟΚ. Ιδού: «Απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς και διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 11/3/2018 και ώρα 19.30 στο γήπεδο Τούμπας». Αυτό αναφερόταν χαρακτηριστικά στη Διαύγεια.

Θα πρέπει, εδώ, να σημειωθεί πως για το ματς Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης δεν εκδόθηκε κάποια απαγόρευση, πολύ απλά γιατί το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Εχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά ή ορισμένοι ήταν από υποψιασμένοι έως βέβαιοι για την ανατροπή των δεδομένων;

Θύελλα

Παρενέργειες και στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η απόφαση για την επιστροφή βαθμών στον ΠΑΟΚ, με τη βουλευτή Γεωργία Γεννιά να εκφράζει δημόσια τη διαφωνία της. «Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ», ανέφερε η βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνδέεται με την Κίνηση Πράττω του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και αποδεικνύει ότι όσοι υποστηρίζουν πως ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βαριά άρρωστος, έχουν απόλυτο δίκιο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από κάθαρση, η οποία δεν επιτυγχάνεται με σολομώντειες λύσεις».

Διάκριση

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση του 2018 ήρθε για την Αννα Κορακάκη (φωτογραφία) στο μακρινό Μεξικό. Η χρυσή (αλλά και χάλκινη) ολυμπιονίκης μας της σκοποβολής στο Ρίο πήρε την πρωτιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γουαδαλαχάρα και στο αγώνισμα των 25 μ. στο αεροβόλο πιστόλι με 29 βαθμούς στον τελικό. Αφησε πίσω της τη Γερμανίδα Ντόριν Βένεκαμπ (27 β.) και τη Γαλλίδα Ματίλντε Λαμολέ (24 β.). Είναι σαφές ότι για την Αννα τα ακόμη καλύτερα είναι μπροστά! «Είχα μερικές δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες» δήλωσε λίγο μετά την απονομή των μεταλλίων η Κορακάκη και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό και έκλαψα. Αυτό το μετάλλιο ήρθε την κατάλληλη στιγμή για εμένα».