Η πολιτική σβούρα προκαλούσε ανέκαθεν δυσανεξία στους νόμους. Οι μεγαλόπνευστοι πολιτικοί που αναζητούν αγωνιωδώς ψηφαλάκια για τις εκλογές που πλησιάζουν γίνονται αδίστακτοι, καταρρίπτοντας κάθε έννοια μοραλισμού και εθνικής ενότητας.

Η τοποθέτηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων της Θεσσαλονίκης στην τιμωρία του ΠΑΟΚ αποτελεί μνημείο εξαθλιωτικής πολιτικής και διχαστικού λόγου.

Τη ρίψη της χαρτοταινίας ταμειακής μηχανής τη χαρακτηρίζει καταδικαστέα πράξη αυθορμητισμού και απερισκεψίας. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται βεβαίως ο στόχος του αυθορμητισμού παρά μόνο η άδικη και αυστηρή απόφαση τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

Στην εισπρακτική πολιτική προτεραιότητα έχει η συγκέντρωση ψήφων απ’ όλες τις δεξαμενές. Δοθείσης της ευκαιρίας λοιπόν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες πέταξαν δίχτυα σε όλο το ποδοσφαιρικό φάσμα της Θεσσαλονίκης, θυμίζοντας πως το κράτος των Αθηνών στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ως αποπαίδια και τις ομάδες του Ηρακλή και του Αρη όταν για πιο σοβαρά περιστατικά αθηναϊκών ομάδων η Δικαιοσύνη μεροληπτεί.

Η ανακοίνωση-κόλαφος καταλήγει με την επικίνδυνη επισήμανση πως «ο σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων δεν είναι εξ ορισμού δεδομένος απ’ όλους».

Είναι προφανές πως η συμπόρευση της πολιτικής με τον ψυχισμό του πλήθους μιας ποδοσφαιρικής ομάδας υποκρύπτει οπορτουνισμό αισχίστου είδους. Το ανησυχητικό είναι πως το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους ΑΝΕΛ αλλά μια πλειάδα πολιτικών που μετατρέπουν σε άγρα ψήφων την οπαδική δυσαρέσκεια.