Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που στους περισσότερους αρέσει, αλλά ουδέποτε φρόντισαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Ματίας Ιγκλέσιας έχει όλα τα χαρακτηριστικά παίκτη που προσέχουν οι παράγοντες, χωρίς όμως να κάνουν το αποφασιστικό βήμα προκειμένου να τον δελεάσουν. Τον έφερε ο Δώνης στη Λάρισα το 2007 και έκτοτε ο υψηλόσωμος αργεντινός μέσος πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, αβγατίζει τον τραπεζικό του λογαριασμό και χθες έφτασε στο σημείο με το γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ να φέρει τα πάνω κάτω στην οικονομία του πρωταθλήματος. Σημειώστε εδώ ότι είχε πληγώσει και τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Τρίπολης, οπότε έχετε την πλήρη εικόνα για παίκτη – βαρόμετρο του πίνακα. Χαφ με ικανότητα στη μεταφορά της μπάλας, υψηλές δυνατότητες στις εναέριες μονομαχίες, έφεση στο γκολ (εννιά φορές σκοράρισε όντας παίκτης του Ατρομήτου), ιδού το συνολικό πακέτο του. Κάνει καλά τη δουλειά του ακόμη και τώρα που βαδίζει στο 33ο έτος της ηλικίας του. Λέτε οι δυνατοί της εγχώριας Λίγκας που πάντα τον κοιτούσαν και τον ζαχάρωναν να έχουν πλέον μετανιώσει που δεν έφτασαν στο… παρασύνθημα και τη μεταγραφή;

Γκάλο

Ενας άλλος παίκτης που δεν γεμίζει το μάτι πολλών είναι ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ. Στην αρχή υπήρχαν απορίες του στυλ «γιατί αυτός και όχι ο Μπακάκης», μετά γκρίνιες για την αστάθεια που ενίοτε έβγαζε, και τελικά άπαντες συμφώνησαν: ο Γκάλο είναι ο καλύτερος στη θέση του, με συνεισφορά μεγάλη και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, όπως διαπιστώθηκε χθες με την ασίστ στον Λιβάγια. Δεν μετακόμισε τυχαία, άλλωστε, ο Μπακάκης σε άλλη θέση. Γιατί απλά ο βραζιλιάνος ακραίος της ΑΕΚ είναι ακλόνητος.

Μνήμη

Ο ΠΑΟΚ στη 17η στροφή του μπασκετικού πρωταθλήματος υποδέχθηκε τα Τρίκαλα και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του Ορέστη Αγγελίδη και της Ελενας Γαϊτάνη. Ο πρώτος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 87 ετών την περασμένη Tετάρτη, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχε πεθάνει η κόρη τού παλαίμαχου παίκτη του ΠΑΟΚ Γιάννη Γαϊτάνη. Οι παίκτες του Δικεφάλου, μάλιστα, άφησαν από ένα λουλούδι στη θέση από την οποία παρακολουθούσε τα ματς της ομάδας η Ελενα.

Απορία

Ο Καλτσάς (φωτογραφία) είναι «μέσα έξω» στην Τρίπολη, υπό την έννοια ότι η σχέση του με τον Αστέρα είναι παγωμένη και ίσως στο μέλλον αποχωρήσει. Αυτό όμως δεν τον απέτρεψε από το να είναι πρωταγωνιστής θερμού επεισοδίου. Το αν έκανε χειρονομία στους φίλους του ΠΑΟΚ, ουδείς μπορεί να το πει με σιγουριά. Αν συνέβη, κατακριτέο. Αλλά το να υπάρχουν και φίλοι του ΠΑΟΚ στις εξέδρες με καθεστώς απαγορεύσεων στις μετακινήσεις, προφανώς και γεννά ερωτηματικά…

Ντέρμπι

Κρίσιμο πολύ

το αποψινό ματς του Απόλλωνα εναντίον του Παναιτωλικού. Τόσο για

την ουρά όσο και για τα ψηλά της βαθμολογίας. Υστερα από την ισοπαλία της Κέρκυρας με τον ΠΑΣ, ο Απόλλων γνωρίζει πως με νίκη ανατρέπει δεδομένα και ελπίζει σε σωτηρία.

Οσο για τους παίκτες του

Δέλλα, με επιτυχία στη Ριζούπολη ο δρόμος για την πεντάδα ανοίγει.