Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 στη PyeongChang για άλλη μια φορά ενθουσίασαν το κοινό παγκοσμίως με μια απίστευτη επίδειξη αθλητικών δεξιοτήτων και αριστείας.

Ως Επίσημος Χρονομέτρης, η OMEGA εκπλήρωσε με περηφάνια το ρολό της για 28η φορά στην ιστορία και ήταν σε ετοιμότητα σε όλες τις αξιομνημόνευτες στιγμές της αθλητικής διοργάνωσης.

Συνολικά, η OMEGA κατέγραψε 800.000 χρονομετρικά δεδομένα στη PyeongChang 2018, συμπεριλαμβανομένων χρόνων, αποτελεσμάτων, στατιστικών, καθώς και άλλου είδους μετρήσεις.

Η Μάρκα χρονομέτρησε 3 Παγκόσμια Ρεκόρ, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας. Επίσης, χρονομετρήθηκαν άλλα 25 Ολυμπιακά Ρεκόρ από την OMEGA. Σε αυτά περιλαμβάνονται 10 ρεκόρ στο πατινάζ ταχύτητας και 15 ρεκόρ στο πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας.

Οι καλύτερες στιγμές:

Στους προημιτελικούς των ανδρών στο άθλημα πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας 1.000 μέτρων, τρεις αθλητές πέρασαν τη γραμμή τερματισμού με τον ίδιο ακριβώς χρόνο. Χρησιμοποιώντας την φωτογραφική κάμερα τερματισμού Scan’O’Vision MYRIA, που μπορεί να καταγράψει 10.000 ψηφιακές φωτογραφίες το δευτερόλεπτο, η OMEGA μπόρεσε να χωρίσει τους δρομείς και να αναδείξει τον Shaolin Sandor Liu στην πρώτη θέση, με χρόνο 1:24.012 και τον Charles Hamelin στη δεύτερη θέση, με διαφορά μόλις 0.03 δευτερόλεπτα. Αυτοί οι δυο δρομείς προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο, ενώ ο Roberto Pukitis δεν τα κατάφερε, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού μόλις 0.07 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamelin.

Στο αγώνισμα του πατινάζ ταχύτητας 5.000 μέτρων των ανδρών, ο χρόνος μεταξύ του ασημένιου και του χάλκινου μεταλλίου ήταν μόλις 0.002 του δευτερολέπτου. Αγωνιζόμενοι μαζί στο 9ο ζευγάρι, ο Ted-Jan Bloemen από τον Καναδά και ο Sverre Lunde Pedersen από τη Νορβηγία φαινομενικά πέρασαν ταυτόχρονα τη γραμμή του τερματισμού. Όμως χάρη στην κάμερα Scan’O’Vision MYRIA της OMEGA, μια μεγεθυμένη προβολή της επίμαχης εικόνας αποκάλυψε ότι το παγοπέδιλο του Bloemen βρισκόταν οριακά μπροστά.

Τα νέα ρεκόρ αποτελούν συναρπαστικές και ιστορικές στιγμές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολλά εκπληκτικά αποτελέσματα και χρόνοι πραγματοποιήθηκαν στη PyeongChang, συμπεριλαμβανομένου ενός Ολυμπιακού Ρεκόρ που έσπασε 2 φορές στο άθλημα του πατινάζ ταχύτητας στα 500 μέτρα ανδρών. Ο Havard Lorentzen από τη Νορβηγία πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 34.41 δευτερόλεπτα, νικώντας οριακά τον Cha Min Kyu από τη Νότια Κορέα, που είχε πετύχει προηγουμένως ίσο χρόνο με το ισχύον Ολυμπιακό Ρεκόρ των 34.42 δευτερολέπτων.

Ο Martin Fourcade πέτυχε έναν αξιομνημόνευτο τερματισμό κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο δίαθλο μαζικής εκκίνησης 15χλμ. ανδρών. Το photofinish της OMEGA απέδειξε ότι είχε περάσει τη γραμμή του τερματισμού μόλις λίγα χιλιοστά μπροστά από τον Simon Schempp από τη Γερμανία. Ο Fourcade μάλιστα σκέφτηκε ότι έχασε το χρυσό μετάλλιο και χτύπησε ένα από τα μπαστούνια του σκι του στο χιόνι από απογοήτευση. Όμως, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η ακρίβεια της OMEGA, βρισκόταν σε ετοιμότητα, ώστε να βοηθήσει τον Fourcade να πετύχει το όνειρό του.

Σε μερικές πολύ σπάνιες περιπτώσεις, οι χρόνοι δεν μπορούν να χωριστούν με κανέναν τρόπο. Αυτό συνέβη στο αγώνισμα bobsleigh ανδρών με 2-άτομα, όπου και οι δύο ομάδες από τον Καναδά και τη Γερμανία τερμάτισαν με συνολικό χρόνο 3 λεπτών και 16.86 δευτερολέπτων. Ήταν ο πιο κοντινός αγώνας bobsleigh στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και είχε ως αποτέλεσμα μια αρκετά ασυνήθιστη στιγμή στο βάθρο, όπου και οι 2 ομάδες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.