Τι κρύβει η κίνηση της ΑΕΚ να ζητήσει τη διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι να τελεσιδικήσουν οι εκκρεμότητες; Η μία και μοναδική εκκρεμότητα δηλαδή, αφού μέχρι το τέλος της εβδομάδας η απόφαση για τα επεισόδια στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ θα εκδοθεί. Αρα, έχουμε να κάνουμε μόνο με την υπόθεση του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρσία. Καταρχήν να πούμε το αυτονόητο. Οτι η κίνηση αυτή της ΑΕΚ δεν είχε καμιά απολύτως πιθανότητα να ευδοκιμήσει. Κι όχι επειδή δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια λόγω Μουντιάλ. Αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν να διακόπτεται μία διοργάνωση επειδή το ζήτησε-υπέδειξε στον υπουργό μία από τις 16 ομάδες που μετέχουν. Ποιο είναι όμως το κίνητρο της ΑΕΚ, πέρα από τη θεωρία, για «απονομή του τίτλου στις δικαστικές αίθουσες»;

Η πρώτη άποψη που διατυπώνεται στα οπαδικά φόρουμ είναι η

κούραση των ποδοσφαιριστών της από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Σε συνδυασμό ότι οι Σιμόες, Αραούχο, Γιακουμάκης έχουν προστεθεί στους Κονέ, Λόπες στο ιατρικό δελτίο. Οτι δηλαδή θα κερδίσει χρόνο προκειμένου όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα να είναι πλήρης. Το θέμα όμως της διακοπής δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ. Αφορά, κι ίσως πολύ περισσότερο, τον ΠΑΟΚ. Στην υποθετική περίπτωση που σταματούσε το πρωτάθλημα, οι εκδοχές θα ήταν δύο. Η πρώτη και πλέον πιθανή ο μηδενισμός του ΠΑΟΚ. Με τον μηδενισμό ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε να παίξει στην Τρίπολη με σμπαραλιασμένο το ηθικό. Οχι ως πρώτος στη βαθμολογία, όπως τώρα, αλλά ως δεύτερος, δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Η διαφορά είναι τεράστια.

Ακόμα όμως και στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση να μη μηδενιστεί ο ΠΑΟΚ και πάλι η διακοπή ευνοεί την ΑΕΚ. Αν αθωωθεί ο ΠΑΟΚ, το ματς με τον Ολυμπιακό (κεκλεισμένων των θυρών) θα προηγηθεί του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Με συνέπεια όταν θα πάει στη συνέχεια η ΑΕΚ στην Τούμπα να έχει ξεκάθαρους αγωνιστικούς στόχους. Μόνο να κερδίσει είχε η ΑΕΚ και γι’ αυτό ακριβώς υπέβαλε αυτό το αίτημα.