Μια από τις εταιρείες που γλυκοκοιτάζει την ηλεκτροκίνηση είναι και η Harley. Η αμερικάνικη εταιρεία, που κάποτε έβλεπε ως …ιεροσυλία τις «οικολογικές μοτοσικλέτες» που δεν κάνουν θόρυβο, σήμερα, θέλει – και επιβάλλεται – να δει με άλλο μάτι την ηλεκτροκίνηση κάτω από τις σέλες των μοτοσικλετών της. Το Livewire φαίνεται ότι είναι το πρώτο της βήμα. Μάλιστα, οι πρώτες δοκιμές ήδη πραγματοποιήθηκαν με επιλεγμένους αναβάτες να δοκιμάζουν ένα κόνσεπτ μοντέλο της, που κινούνταν μόνο με ηλεκτροκίνηση.

Σίγουρα, το ηλεκτρικό «πακέτο» δεν ταιριάζει στο κοινό των πιστών της Harley, που λατρεύουν τις μοτοσικλέτες της για τον προκλητικό θόρυβο αλλά και τα άφθονα κυβικά με την αλόγιστη κατανάλωση καυσίμου, όμως, το πρώτο βήμα έγινε. Μάλιστα, η Harley είχε και την υποστήριξη της Mission Motors, που υποστήριξε τεχνικά το πρώτο ηλεκτρικό της εγχείρημα, έστω και σε μοντέλα προ- παραγωγής. Πάντως, η απόφαση της Harley να εισέλθει στην αγορά ηλεκτρικών μοντέλων μόνο κακό δεν θα της κάνει:

Με γνώμονα ότι η αμερικάνικη φίρμα βλέπει τις πωλήσεις να μειώνονται σημαντικά, μια στροφή στις νέες, «καθαρότερες» μηχανολογικά τεχνολογίες ίσως να επέφεραν μελλοντικά το κοινό που της λείπει. Να σημειωθεί ότι πρόσφατη έρευνα αγοράς αναφέρει ότι η αγορά των ηλεκτρικών μοτοσικλετών θα γνωρίσει ανάπτυξη έως και 45% μέχρι το 2020.