Στη Λάρισα βγαίνει ο Αυγερινός, αλλά χθες φύτρωσε και το Τριφύλλι, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο πολυπόθητο –πρώτο –«διπλό» του στο πρωτάθλημα έπειτα από 11 αποτυχημένες προσπάθειες.

Το βασικότερο είναι ότι ύστερα από καιρό, στο πρώτο ημίχρονο ιδιαίτερα, οι Πράσινοι θύμισαν λίγο τον παλιό Παναθηναϊκό (που έπαιζε ποδόσφαιρο κατοχής στριμώχνοντας τον αντίπαλο στην εστία του) και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα όπου δεν πέρασαν ούτε ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ούτε η δεύτερη ΑΕΚ και μόνο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έφυγε νικητής από εκεί.

Μπορεί οι γηπεδούχοι (που είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία) να παιρνούν αγωνιστική κρίση, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο που ανέβασαν τις γραμμές τους έδειξαν ότι είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Γι’ αυτό και είναι σημαντική για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού αυτή η νίκη. Αν έχανε στη Λάρισα το Τριφύλλι θα κατηφόριζε στην 11η θέση, μόλις έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, ενώ τώρα μπορεί να βάλει έναν στόχο σαφώς που ανταποκρίνεται στη μεγάλη ιστορία του συλλόγου και δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη (μέσω 5ης θέσης).

Το έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, αγωνιστικά τουλάχιστον, να βάζει στόχος εφάμιλους της παράδοσης της ομάδας ώστε να μπολιάζει καλύτερα αυτά τα νέα παιδιά που ξεχωρίζουν και αποτελούν το αύριο της πράσινης ΠΑΕ για το τι σημαίνει το έμβλημα με το Τριφύλλι. Απλώς η εμφάνιση ενός (Λουντ) από τους παίκτες που είχε στην αρχή της χρονιάς ο σύλλογος, πριν εγκαταλείψει την ομάδα ο πρόεδρός της, δημιουργεί θλίψη στους φίλους της, που βλέπουν ότι με το ρόστερ του καλοκαιρού ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη θα διεκδικούσε σαφώς καλύτερα πράγματα.