Οταν σκοπεύεις να διαθέσεις χρήμα, πολλά μπορείς να καταφέρεις. Πρόκειται για αξίωμα στον αθλητισμό. Ο Μάκης Αγγελόπουλος, λάτρης της ΑΕΚ από τα μικράτα του, έχει δύο θητείες ως παράγοντας στην αγαπημένη του ομάδα. Η πρώτη, πριν από κάμποσα χρόνια, ως στέλεχος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, μάθαινε τις νόρμες της αγοράς, έχοντας δίπλα του επίσης νιόφερτα στελέχη στον χώρο, όπως λόγου χάρη τον Ντίνο Παναγίδη, φίλο του (και) από το Χρηματιστήριο. Η δεύτερη τώρα, ως επικεφαλής της ομάδας μπάσκετ, που καθημερινά μεγαλώνει γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος έχει όραμα και στόχο μεγάλο: άγγιξε πρώτη την ευαίσθητη χορδή του κόσμου. Τίμησε το παρελθόν. Εκανε ταινία τον θρίαμβο του ’68. Και τέλος, πανηγυρίζει ένα Κύπελλο. Αργησε λίγο, είναι αλήθεια, αλλά πήρε μπροστά. Αντικατέστησε τον Μανωλόπουλο με έναν σαφώς ικανότερο προπονητή, τον Σάκοτα. Εφερε νέους ξένους στην ομάδα. Εμπιστεύτηκε έλληνες μπαρουτοκαπνισμένους και μόλις πρόσφατα ενέταξε στο ρόστερ και τον ξανά διεθνή Βασιλόπουλο. Το έψαξε, το δούλεψε, το πέτυχε. Αν δεν σπάσεις αβγά, πώς να φτιάξεις ομελέτα;

Το νέο στοίχημα του Μάκη Αγγελόπουλου είναι να φέρει το final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ. Αρχικά χρειάζεται να έρθει η πρόκριση και τα υπόλοιπα μάλλον μοιάζουν με λέι-απ δίχως αντίπαλο! Σε ποιον θα απευθυνθεί ; Στον Πατρίκ Κομνηνό! Φίλος του κι αυτός, φανατικός της ΑΕΚ και νυν διευθύνων σύμβουλος του Τσάμπιονς Λιγκ, ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα, οργανώνει τους αγώνες και συχνά παρακολουθεί ματς της ΑΕΚ. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ασφαλώς… Αμφότεροι έχουν το εξής όνειρο που φαντάζει άπιαστο, αλλά συνάμα δείχνει δίκαιο: ζητούν η συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις του μπάσκετ να προκύπτει μέσα από τα πρωταθλήματα και να είναι αποτέλεσμα αθλητικών κριτηρίων και τίποτα να μην έχει προαποφασιστεί. Οχι, λοιπόν, στα κλειστά κλαμπ, όχι και στα εγγυημένα συμβόλαια που λίγο πολύ δημιουργούν δεδομένα χρόνων, βεβαιότητες και σίγουρα αθέμιτο ανταγωνισμό. Αν, συνεπώς, ΑΕΚ και Αγγελόπουλος ζητήσουν επίμονα τη διοργάνωση, γνωρίζουν τις οδούς. Γιατί να αρνηθεί η διοργανώτρια κάτι τέτοιο σε έναν τόσο καλό πελάτη;

Ρέτσος

Ταβάνι του ο ουρανός! Το έχουν αντιληφθεί άπαντες. Μάλιστα, το διεθνές ποδοσφαιρικό παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου του Νοσατέλ τον έχει στη λίστα με τα 50 καλύτερα ταλέντα κάτω των 20 ετών. Ο μπακ είναι 12ος!

Στίβος

Με τέσσερις αθλητές και πέντε αθλήτριες θα συμμετάσχει τελικά η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας από 1 μέχρι 4 Μαρτίου. Τα τρία χρυσά μετάλλια το Σαββατοκύριακο στο βαλκανικό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης δεν συνοδεύτηκαν από όρια προκρίσεων. Η Νικόλ Κυριακοπουλου πήρε την πρωτιά, αλλά δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει το όριο (4,71) στο επί κοντώ και μένει για πρώτη φορά εκτός μεγάλης διοργάνωσης από το 2007 σύμφωνα με επιδόσεις (γιατί έλειπε και λόγω εγκυμοσύνης). Ούτε, όμως, ο Κώστας Μπανιώτης τα κατάφερε στο ύψος, με αποτέλεσμα η μόνη που χάρηκε την πρωτιά της στην Πόλη να είναι η Μαρία Μπελιμπασάκη (400 μέτρα) που βέβαια ήδη έχει εξασφαλίσει πρόκριση για το Παγκόσμιο.

Ντόπινγκ

Ο Αλεξάντρ Κρουσχελνίτσκι (μικρή φωτογραφία) είναι ο δεύτερος αθλητής που βρίσκεται να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας και ήδη απομακρύνθηκε από την Πιονγκτσάνγκ. Πρόκειται για τον ρώσο αθλητή του κέρλινγκ που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο μεικτό διπλό μαζί με τη σύζυγό του Αναστάζια Μπριζγκάλοβα αλλά βρέθηκε θετικός στην ουσία Meldomium, την ίδια για την οποία είχε τιμωρηθεί πριν από καιρό η συμπατριώτισσά του τενίστρια Μαρία Σαράποβα.