Θα μπορούσε να είναι ο ισολογισμός μιας χρεοκοπημένης εταιρείας. Ή το προεκλογικό πρόγραμμα κόμματος που καβάλησε το κύμα της εξουσίας και ξέχασε να το πάρει μαζί του.

Με μια ανακοίνωση 798 λέξεων η ΕΠΟ βουτά τον αρχιδιαιτητή Βίτορ Περέιρα στα νερά της Στύγας, στην προσπάθειά της να τον κάνει άτρωτο. Απέναντι όμως σε ποιον; Από ποιους κινδυνεύει ο Πορτογάλος, αν όντως κάνει σωστά τη δουλειά του;

Η ανακοίνωση-«Ιλιάδα» της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελεί ένα απόσταγμα των πεπραγμένων του αρχιδιαιτητή στους έξι μήνες που κρατά το τιμόνι της ΚΕΔ. Δεν απαντά ωστόσο στο καίριο ερώτημα: Οι πρωτοβουλίες του βελτίωσαν την εικόνα της διαιτησίας;

Ισως γιατί πιστεύει πως απευθύνεται σε Λωτοφάγους. Σκέφτεται πως όσοι διαβάσουν την ανακοίνωση θα εντυπωσιαστούν από τα πεπραγμένα του Περέιρα και θα ξεχάσουν τους Βάτσιους, Καλογερόπουλους, Αρετόπουλους. Ετσι κι αλλιώς η ηγεσία της ΕΠΟ ταυτίζεται φυλετικά με τον πολυμήχανο Οδυσσέα. Η ποδοσφαιρική τυραννία ξεκινά από τη στιγμή που συνομολογείται η κυνική αντίληψη ότι όλα βαίνουν καλώς ή τουλάχιστον οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση, φυλακίζοντας την πραγματικότητα μέσα σε 798 λέξεις.

Πρόκειται για την προετοιμασία της ανάδειξης του νέου πρωταθλητή καθαρού από σκάνδαλα, μια απομίμηση του συριζαϊκού αφηγήματος. Στο πρωτάθλημα ωστόσο εκλογές δεν γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, μια λεπτομέρεια που ξεφεύγει από τους κυβερνήτες του αθλήματος.