Μετά τον Ηλία Φυντάνη που τα έβαλε πρόσφατα με τον ρεπόρτερ της Νοva όταν τον ρώτησε αν η ΑΕΛ έχει επιθετικό πρόβλημα, την Κυριακή ήταν η σειρά του προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ να δώσει το δικό του σόου μετά το τέλος του αγώνα της Ενωσης με τον Αστέρα. Ο Χιμένεθ κατηγόρησε την ομάδα της Τρίπολης ότι κατέβηκε στο ΟΑΚΑ για να παίξει για την ισοπαλία και να κόψει βαθμούς από την ΑΕΚ. Η δήλωση έχει πλάκα. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει ο Αστέρας, κατά τον προπονητή της ΑΕΚ; Να παίξει με την άμυνα στη σέντρα, όπως πρόσφατα ο Παναιτωλικός, και να μετράει τα γκολ; Ελπίζω να μας το πει την επόμενη φορά…

Γκατούζο

Οι προπονητές έχουν κάποιο πρόβλημα με αυτές τις συνεντεύξεις, που γίνονται στο τέλος των αγώνων. Το αίμα βράζει ακόμα, και συχνά δεν υπάρχει και κέφι για να δηλώσεις κάτι. Δεν είναι άλλωστε όλοι σαν τον γνωστό μας Tζενάρο Γκατούζο, που μπορεί να μετατρέψει κάθε ανάλογη συνέντευξη σε one man show. Φυσικά ο Ιταλός, όταν κερδίζει, είναι ακόμα πιο κεφάτος: η τελευταία του συνέντευξη μετά το ματς Φεράρα – Μίλαν το Σάββατο ήταν απολαυστική.

Μπραντ Πιτ

Η Μίλαν διέλυσε με 4-0 τη ΣΠΑΛ, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Ο Γκατούζο, που είναι στα πάνω του, είχε πει πριν από το ματς ότι τα πρόσφατα καλά αποτελέσματα της ομάδας του δεν σημαίνουν τίποτα και πως για αυτόν «η Μίλαν δεν έγινε ξαφνικά Μπραντ Πιτ» και ότι θα ήθελε να μοιάζει στον ίδιο που είναι άσχημος αλλά μαχητής. Ορμώμενη από αυτή του τη δήλωση η Μόνικα Μπερτίνι, η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού συνδρομητικού καναλιού που μεταδίδει τα ματς, του είπε πως σιγά σιγά οι Ροσονέρι μοιάζουν με τον Μπραντ Πιτ, δηλαδή ομορφαίνουν. Ο Γκατούζο επανέλαβε πως προτιμά η ομάδα να μοιάζει σε αυτόν και η δημοσιογράφος απάντησε πως κι ο ίδιος είναι ωραίος άνδρας. Τότε ο Γκατούζο τη ρώτησε on air αν είναι παντρεμένη και η παρουσιάστρια παραδέχθηκε «πως είναι, όσο αυτός». Ο Γκατούζο την παρακάλεσε, θεατρικά, να σταματήσει. «Ας το αφήσουμε εδώ καλύτερα, μη γίνει καμία ζημιά…» είπε.

Κλισέ

Στην Ελλάδα όλοι μιλάνε με κοινοτοπίες επαναλαμβάνοντας κλισέ φράσεις και το μόνο που έχει ενδιαφέρον καμιά φορά είναι οι ανακοινώσεις της Ξάνθης. Το Σάββατο, μετά το τέλος του ματς με την Κέρκυρα, ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ομάδας κ. Χρήστος Πανόπουλος έβγαλε μια μάλλον λιτή ανακοίνωση για τη διαιτησία, στοχεύοντας στην προσοχή του αρχιδιαιτητή κ. Περέιρα. «Αγαπητέ κύριε. Εάν θέλετε αυτό το πρωτάθλημα να παραμείνει αξιόπιστο και αν έχετε τη βούληση για τα παραπάνω, εφαρμόστε αμέσως το σύστημα με το Βίντεο Βοηθού Διαιτητή (VAR) στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Διαφορετικά, αν δεν έχετε τη θέληση ή δεν μπορείτε, για οποιονδήποτε λόγο να κάνετε κάτι τέτοιο: Καλά Χριστούγεννα, Καλό Πάσχα, Καλές διακοπές και καλημέρα» του έγραψε. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά τα έγραψε στα αγγλικά, ελπίζοντας ότι ο Περέιρα θα τα διαβάσει. Πρόσφατα ο Πανόπουλος είχε βγάλει ανακοίνωση και στα γαλλικά και πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε κάτι τέτοιο και στα πορτογαλικά.

Μόδα

Ο Πανόπουλος έκανε μόδα κάποτε τις πληρωμένες καταχωρίσεις στις εφημερίδες. Αυτές σταμάτησαν όταν η ΠΑΕ απέκτησε τη δική της ιστοσελίδα στα τέλη του 2012: έκτοτε οι παρεμβάσεις του μεγαλομετόχου της έγιναν ασταμάτητες. To 2013 στη διάρκεια του ματς της Ξάνθης με την Καλλονή είχε βγει μια ιστορική ανακοίνωση με το αξέχαστο: «Βοήθεια… τρέξτε… Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Μπάσκετ μέσα στην περιοχή! Βοήθεια κι ας είναι και από κομήτες!».

Τζελέπης

Οι ανακοινώσεις της Ξάνθης σταμάτησαν με τον καιρό να είναι επιθετικές και έγιναν ολοένα και περισσότερο ειρωνικές. Το 2014 π.χ. η Ξάνθη ειρωνεύτηκε (;) τον τότε πρόεδρο του Πανθρακικού κ. Τζελέπη, χαιρετώντας τον στα γαλλικά («Bonjour monsieur Tzelepis») και τον κάλεσε να πάρει μέρος στο «Dancing with the stars». Το 2013 έβγαλε μια ανακοίνωση χωρίς λόγια, αλλά μόνο με νούμερα, το ιστορικό «2+2=4+;=». Εβγαλε επίσης, κατά τη διάρκεια αγώνα, ανακοίνωση εναντίον δικού της ποδοσφαιριστή, του Ντιέ, κατηγορώντας τον για έλλειψη αγωνιστικότητας!

Τζίμι Κλαρκ

Η ανακοίνωση του Σαββάτου δεν είναι η πρώτη στα αγγλικά. Την πρώτη στα αγγλικά, την είχε βγάλει το 2015 και υποτίθεται πως ήταν η ανταπόκριση ενός αμερικανού ρεπόρτερ, του Τζίμι Κλαρκ, που ζούσε στην Ελλάδα. Ο Πανόπουλος αναδημοσίευε κομμάτια των ανταποκρίσεών του, τα οποία ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα επλήγη από έναν καταστροφικό σεισμό 7,7 ρίχτερ που ακολούθησε μετά από έναν τυφώνα 218 χλμ./ώρα. Ευτυχώς, οι απώλειες περιορίζονται μόνο σε ένα θύμα. Οι τυφλοί είδαν φως και οι μουγκοί μίλησαν»! Στο πεδίο των ανακοινώσεων η Ξάνθη δεν παίζεται. Αν μπεις στη διαδικασία ανταπαντήσεων γίνεσαι σαν τον κερατωμένο σύζυγο, που κόβει τα γεννητικά του όργανα για να τιμωρήσει τη γυναίκα του…