Η χρεοκοπία της Σούπερ Λίγκας είναι πια γεγονός. Το μόνο που απομένει είναι η άφιξη του δικαστικού κλητήρα για να θυροκολλήσει τη σχετική απόφαση.

Η πρωτοβουλία της Nova να θέσει πρόωρο τέλος στη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεταξύ του συνδρομητικού καναλιού και των 15 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για την επόμενη αγωνιστική σεζόν αποτελεί ένδειξη της μέγιστης συστολής της αξίας του προσφερόμενου ποδοσφαιρικού προϊόντος.

Η Σούπερ Λίγκα δεν κατάφερε να πράξει τα αυτονόητα ακόμα και για έναν αρχάριο επιχειρηματία: να προστατεύσει την αξία του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα να προσελκύσει νέους επενδυτές.

Η στροφή που επιχειρεί η Nova από την Κεντρική Διαχείριση στην υπογραφή διμερών συμβάσεων στο πρότυπο του μοντέλου ΠΑΟΚ, αποτελεί άγαρμπη επιστροφή στο παρελθόν από το οποίο κατάφεραν να ξεφύγουν οι δεινόσαυροι Ισπανία και Ιταλία.

Οι διμερείς συμβάσεις θα στραγγαλίσουν τους μικρούς και θα διευρύνουν το χάσμα που τους χωρίζει από το Big 4. Αποτέλεσμα, οι μικροί θα γίνουν ακόμα πιο ευάλωτοι αγωνιστικά και οικονομικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αγωνιστική τους επάρκεια και την ανταγωνιστικότητα της Σούπερ Λίγκας.

Ο τερματισμός της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου και η μόνη υπεύθυνη για να την απενεργοποιήσει είναι η διοργανώτρια Αρχή. Αν αδυνατεί να το πράξει, τότε δεν έχει νόημα η ύπαρξή της.