Το περιέγραψε ο Χρήστος Κόντης με δύο λέξεις: «Δύσκολο βράδυ». Τρεις αναγκαστικές αλλαγές, ένα γκολ (του Βασιλακάκη) copy paste του τέρματος που δέχτηκε από την ΑΕΚ (Χριστοδουλόπουλος) και μια διαιτησία που ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Ατρομήτου αποτέλεσαν τις ψηφίδες της νέας απώλειας βαθμών του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα.

Μοιάζουν με συνωμοσία του Σύμπαντος τα όσα συμβαίνουν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στους κόλπους των Ερυθρολεύκων. Ο προπονητής τους Οσκαρ Γκαρσία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και τέθηκε νοκάουτ. Εκτός δράσης τέθηκε και ο καλύτερος τους αμυντικός Σισέ. Ο Ταχτσίδης χθες χρειάστηκε το φιλί της ζωής για να συνέλθει από τον τραυματισμό του. Και ο Μιραλάς χτύπησε στον δεξιό ώμο και αποχώρησε.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται ο διαιτητής Τζήλος να δείξει πως γίναμε Αγγλία αφήνοντας το σκληρό παιχνίδι- στα όρια του αντιαθλητικού –των παικτών του Ατρομήτου που έπαιζαν σαν να μην υπήρχε αύριο. Και το πιο σημαντικό, δεν κράτησε τα σωστά λεπτά καθυστερήσεων λόγω του τραυματισμού του Ταχτσίδη. Είναι τυχερός που είχε απέναντί του τον Κόντη και όχι τον σερ Αλεξ για να μάθει γιατί τον αποκαλούσαν «πιστολάκι».

Nέα περίπτωση Μιλίνκο Πάντιτς αποτελεί ο ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα Πέδρο Κόντε. Για τους νεότερους να πούμε πως ο Πάντιτς ήταν ένα από τα διαμάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Πανιωνίου στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο Σόλε, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του Ιστορικού, ήταν ένας αέρινος παίκτης που πρόσφερε θέαμα αλλά και ουσία. Ωστόσο, η αξία αυτού του ποδοσφαιρικού διαμαντιού δεν εκτιμήθηκε ποτέ από το big 4.

Ενας κεφαλλονίτης μάνατζερ έκανε το κονέ με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Πάντιτς κατέληξε στους Ροχιμπλάνκος. Οταν διέρρευσε η επικείμενη αναχώρηση του Σέρβου από την Ελλάδα, ένας από τους δοκησίσοφους της εποχής είχε σχολιάσει: «Μην ασχολείσαι, πρόκειται για παιχνίδια των μάνατζερ». Ο Πάντιτς όχι μόνο πήγε στην Ατλέτικο, αλλά πήρε και νταμπλ στην πρώτη του σεζόν στο Βιθέντε Καλντερόν και ο ιδιότροπος πρόεδρος της Ατλέτικο Χεσούς Χιλ τού έστησε άγαλμα.

Θυμήθηκα τον Σόλε με αφορμή την εξέλιξη του Πέδρο Κόντε στον ΠΑΣ. Ενας παίκτης που ήρθε από την τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος (Μερίδα), άγνωστος και υποτιμημένος, που όμως έχει καταφέρει να συζητείται το όνομά του σε Ελλάδα και Ισπανία. Νίκησε μόνος του τον Παναθηναϊκό με δύο προσωπικά του τέρματα, φτάνοντας τα 11 στη Σούπερ Λίγκα. Χρειάζεται ακόμα πέντε για να πιάσει το ιστορικό για τον ΠΑΣ ρεκόρ του Θαλή Τσιριμώκου που σημείωσε 16 γκολ στην πρώτη σεζόν του επαγγελματικού πρωταθλήματος 1979-1980.

Ο Κόντε δεν είναι πια ένα διαμάντι κουρνιασμένο στον λασπωμένο βυθό της Παμβώτιδας και η πιθανότητα να γίνει ένας νέος Πάντιτς είναι πλέον μεγάλη.