Το να βρίσκεις αξιόλογο κυνηγό που να περιφέρεται στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας και να τον φέρνεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκτός από ρίσκο μεγάλο, συνεπάγεται και ικανότητα στην πρόβλεψη για το τι μπορεί να δώσει ο νιόφερτος. Το έπραξε το καλοκαίρι του ’16 ο ΠΑΣ όταν έφερε στην Ηπειρο τον Πέδρο Κόντε. Οι ισχυροί του τόπου είχαν μπροστά τους για μία διοργάνωση τον στράικερ. Τον μέτρησαν, τον ξαναμέτρησαν, τον ζύγισαν και τους φάνηκε ελλιπής. Κι όμως, ο Κόντε των 13 γκολ της πρώτης σεζόν έχει ήδη φτάσει τα 11 στη δεύτερή του με τον ΠΑΣ και το Σάββατο έριξε στην Παμβώτιδα τις ελπίδες Ουζουνίδη και ποδοσφαιριστών του ΠΑΟ για εκτός έδρας επιτυχία. Τι έκαναν το περασμένο θέρος στο Τριφύλλι; Εμπιστεύθηκαν τον Μολίνς, πόνταραν στον Αλτμαν, διάλεξαν τον Τσάβες, λες και ντρέπονταν να χτυπήσουν την πόρτα ενός άσημου ισπανού κυνηγού. Κι όμως, ήταν τόσο φθηνός, ώστε θα γλίτωναν και χρήματα. Ας είναι… Εδώ φαίνεται η δουλειά και το ταλέντο ενός τεχνικού διευθυντή. Κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται, ο Παναθηναϊκός ψάχνει ρυθμό έχοντας πάντα τη θηλιά προβλημάτων, ενώ στα Γιάννινα απέδειξαν ότι όταν έχουν διάθεση και αγωνίζονται σωστά και με δύναμη σε όλες τις γραμμές, μπορούν να υποτάξουν μια μεγάλη –έστω και στο όνομα –ομάδα…

Θέλετε ένα ακόμη συμπέρασμα; Είναι τέτοιο το επίπεδο της ελληνικής Λίγκας ή, αν προτιμάτε, τόσο ανώτερο αυτό της Ισπανίας, ώστε ένας ποδοσφαιριστής που απλά στέκεται στις μικρές κατηγορίες της Ιβηρικής δύναται να κάνει τη μεγάλη διαφορά στα μέρη μας. Και να τον ζαχαρώνουν οι δυνατοί. Αυτό ειδικά πρέπει όλους να μας προβληματίζει.

Διαιτησία

Για τον Αγγελο Ευαγγέλου και το αν είναι ή όχι ταλαντούχος διαιτητής, οι αρμοδιότεροι όλων να απαντήσουν είναι οι άνθρωποι της ΚΕΔ. Βλέπουν, αξιολογούν, ορίζουν. Το βέβαιο, όμως, είναι το ακόλουθο: ο εν λόγω ρέφερι θεωρείται «πεναλτάκιας», καταλογίζει δηλαδή με ευκολία πέναλτι. Το είδαμε για πρώτη φορά στο ματς του πρώτου γύρου στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό. Το θυμηθήκαμε και χθες στο Μαρούσι. Αρα, οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί…

Αστοχία

Κάποιες φορές οι υπεύθυνοι περνούν κάτω από τον πήχη. Η κρατική τηλεόραση, που λέτε, ενώ είχε στα χέρια της το προϊόν και μπορούσε να δείξει το (προγραμματισμένο) άλμα του Καραλή που εξελίχθηκε σε πτήση παγκόσμιου ρεκόρ, προτίμησε να κάνει σύνδεση με την Πάτρα για το all star game του μπάσκετ. Πήγε δηλαδή στο πανηγυράκι, απολαύσαμε μασκότ και τα ρέστα, αλλά όχι μια σπουδαία επίδοση σε ζωντανή μετάδοση από το Πανελλήνιο Στίβου που διεξήχθη στο ΣΕΦ.

Το έχει το όνομα

Ναι μεν πολλά ακούστηκαν και πήρε πόντους ο Γιώργος Γιακουμάκης (φωτογραφία), την περασμένη εβδομάδα με το γκολ του στο Νέο Φάληρο, ωστόσο ακόμη ένας με το ίδιο επώνυμο δρέπει δάφνες τούτη την περίοδο: ο Πέτρος Γιακουμάκης του Λεβαδειακού, μεσοκυνηγός που πάντα απειλεί και ξεχωρίζει. Το έπραξε και χθες στη Ριζούπολη, από τους καλύτερους του Ανιγκό.