Η ΑΕΚ πέρασε πρώτη και περιμένει να δει τι θα κάνει απόψε με την ΑΕΛ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα: μετά τη νίκη της ΑΕΚ θα έχει λίγο άγχος. Αν στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεταφυσική, χθες είχαμε ένα ακόμα σημάδι ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: τη φάση του πέναλτι, που έκρινε το ματς. Το κερδίζει και το εκτελεί ο Χριστοδουλόπουλος και το παραχωρεί ο Σελίν κάνοντας χέρι σε σουτ του ελληνα κυνηγού. Η λεπτομέρεια της ιστορίας είναι ότι οι δυο παίκτες έχουν μπει ως αλλαγή στο ματς στο ίδιο λεπτό! Μάλιστα η απόφαση του κόουτς Χιμένεθ να περάσει στο ματς τον Λάζαρο στη θέση του τραυματία Κονέ είναι ρίσκο τεράστιο: ο Ισπανός «βαφτίζει» αμυντικό χαφ τον Γκάλο, που στη θέση αυτή δεν έχει αγωνιστεί ξανά! Αντίθετα, η είσοδος του Σελίν είναι κάτι λογικό, καθώς η ΑΕΚ παίζει στο β’ ημίχρονο με δυο φουνταριστούς (τον Αραούχο και τον Λιβάγια που έχει μπει αντί του Μπακασέτα). Η περίεργη κίνηση του Χιμένεθ του δίνει το ματς, ενώ ο Παντελίδης πληρώνει κάτι ολότελα λογικό: αυτό είναι το σημάδι τίτλου που λέγαμε.

Τέσσερις

Σημάδια είδαμε και στο Περιστέρι, στο ματς του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό –σημάδια κατάρρευσης του πρωταθλητή που έχει μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 88′ με ένα γκολ του Χατζισαφί που έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με τα ερυθρόλευκα και σκόραρε παίρνοντας ένα ριμπάουντ έπειτα από ένα κακοεκτελεσμένο και χαμένο πέναλτι του Τζούρτζεβιτς: το απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει την μπάλα ο καλός τερματοφύλακας Γιαννιώτης. Ο Ατρόμητος έπαιξε με πάθος απίστευτο, ήταν καλύτερος και θα μπορούσε και να κερδίσει καθώς προηγήθηκε δυο φορές απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έχασε τον Φορτούνη, τον Μιραλάς και τον Ταχτσίδη από τραυματισμούς. Ο διαιτητής Τζήλος άφησε το σκληρό παιχνίδι και στο τέλος από το άγχος του να μη γυρίσει το ματς ο κουρασμένος Ολυμπιακός ξέχασε τον τραυματισμό (!) του Ταχτσίδη και έδωσε μόνο τα τρία τυπικά λεπτά των καθυστερήσεων. Το ματς είναι ενδεικτικό της σεζόν του Ολυμπιακού που πληρώνει και τα δικά του λάθη (στο Περιστέρι ειδικά αυτά της άμυνας ήταν αμέτρητα…), αλλά και τη στοχοποίησή του από τους διαιτητές, που τον κακομεταχειρίζονται ατιμώρητοι.

Διαζύγιο

Λίγα ήταν τα καλά ματς της αγωνιστικής –ένα από τα καλύτερα έγινε στους Ζωσιμάδες. Στα Γιάννινα το Σάββατο το βράδυ ο τοπικός ΠΑΣ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 2-1, κάτι που ομολογώ πως δεν περίμενα. Ο ΠΑΣ είχε αγωνιστεί την περασμένη Τετάρτη εκατόν είκοσι λεπτά με αντίπαλο την ΑΕΛ στα προημιτελικά του Κυπέλλου και είχε αποκλειστεί κιόλας: στην κούρασή του προστέθηκε κάμποση απογοήτευση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη εκτός έδρας, αλλά κι ο ΠΑΣ δεν κέρδιζε στο γήπεδό του από τον Οκτώβριο. Ο Παναθηναϊκός είχε δυο ισοπαλίες στα δυο τελευταία του ματς εκτός έδρας (με τον Απόλλωνα και την Ξάνθη), ενώ ο ΠΑΣ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του γνώρισε την ήττα με τον ΠΑΟΚ κάνοντας το χειρότερο ματς της σεζόν. Επιπλέον, το γήπεδο «έβραζε» εναντίον του προέδρου της ομάδας κ. Χριστοβασίλη κατά του οποίου υπήρχαν και πανό που τον κατήγγελλαν γιατί πήρε χρήματα –για ποιον λόγο άραγε; Θα ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον να μη χάσει. Αλλά η λογική και ο φετινός ΠΑΟ έχουν πάρει διαζύγιο.

Κόντε

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε ότι o Παναθηναϊκός δεν έχασε από τον ΠΑΣ, αλλά από τον ισπανό φορ της ομάδας του Γιάννη Πετράκη και σκόρερ των δύο γκολ, τον ασταμάτητο Κόντε. Τα γκολ του Ισπανού (που έχει πετύχει 31 γκολ σε δυο χρόνια στην Ελλάδα) ήταν πολύ όμορφα, όμως και στις δυο περιπτώσεις ο καλός φορ του ΠΑΣ εκμεταλλεύεται λάθη της άμυνας του ΠΑΟ, κυρίως του νεοφερμένου Οικονόμου. Ο ΠΑΟ απέκτησε τον Ιανουάριο τον Οικονόμου με συμβόλαιο δυόμισι χρόνων τη στιγμή που δεν έχει σέντερ φορ ούτε για δείγμα! Ο ΠΑΣ που το γνωρίζει (όπως όλοι…) του άφησε την μπάλα και αμύνθηκε: είχε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό πάνω από 30 χρόνια. Αυτό ήταν το έξτρα κίνητρο που τον βοήθησε να ξεπεράσει την όποια κόπωση. Δεν το λες και μικρό…

Μάχη

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν υπήρχαν σημαντικές εκπλήξεις: η μάχη της παραμονής αφορά τον Απόλλωνα και την Κέρκυρα, που έφεραν ισοπαλίες με τον Λεβαδειακό και την Ξάνθη. Το γκολ που σημείωσε η ομάδα της Κέρκυρας ήταν τόσο πολύ οφσάιντ, ώστε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης κ. Πανόπουλος έβγαλε ανακοίνωση στα αγγλικά! Επειδή η Ξάνθη έχει την προεδρία της Σουπερ Λίγκας αντί για ανακοινώσεις θα ήταν προτιμότερο να ζητήσει τη διεξαγωγή ενός all star game –μια γιορτή ανάλογη με αυτή του μπάσκετ που είχαμε χθες. Μόνο που αντί για παίκτες σε αυτή θα πρέπει να συμμετέχουν διαιτητές, έτοιμοι να κουνάνε σημαίες, να βγάζουν κάρτες με χάρη, να σφυράνε ό,τι να ‘ναι κ.τ.λ. Πριν φέρει το VAR o κ. Βασιλειάδης και λυθούν όλα τους τα προβλήματα…