Η ΑΕΚ, πράγματι, ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει κάνει πολλά. Το δεύτερο ταξίδι του σεβιλλιάνου τεχνικού, στα νερά της Σούπερ Λίγκας, αρχίζει πέρυσι στις 21 Ιανουαρίου. Η ΑΕΚ είναι ταλαιπωρημένη, από δύο διαδοχικές περιπέτειες. Τιμούρ Κετσπάγια και Ζοσέ Μοράις αφήνουν καμένη γη. Η ομάδα αγκομαχάει να μπει στην πεντάδα των πλέι οφ. Ο Μανόλο βρίσκει την άκρη. Φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου και τον χάνει μ’ ένα κάλπικο γκολ. Στα πλέι οφ τερματίζει πρώτος. Το μέχρι τώρα ταξίδι σ’ αυτή τη σεζόν είναι εξόχως συναρπαστικό. Κι έχει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή Μανόλο Χιμένεθ.

–Η ΑΕΚ ξεκίνησε με μακράν το τέταρτο μπάτζετ στην Big 4. Σημαντικά πιο χαμηλό κι απ’ του Παναθηναϊκού, μετά τις πωλήσεις Μπεργκ – Ζέκα.

–Στη διάρκεια της σεζόν χάνει διαδοχικά τους δύο αρχηγούς της, Μάνταλο και Γιόχανσον.

–Στα μικρά παιχνίδια παίζει σε άδειο γήπεδο, με 4.000 έως 6.000 εισιτήρια.

–Ελάχιστη έως μηδενική η μέχρι τώρα βοήθεια των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Ο Μοράν αγνοείται κι ο Μασούντ, σε πέντε ματς, μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ.

ΠΑΡΑ ταύτα η ομάδα του Χιμένεθ σπάει όλα τα κοντέρ. Εχει συμπληρώσει 21 παιχνίδια αήττητη. Είναι μέσα σε όλα. Ο πλούσιος ΠΑΟΚ έμεινε έξω από τους ομίλους του Γιουρόπα από την Εστερσουντ, ο Μανόλο είναι στους «32» κι έβαλε στο ταμείο της ΠΑΕ εννιά εκατομμύρια. Απορρόφησε όλους τους κραδασμούς. Τον βασικό γκολκίπερ στην εξέδρα επειδή αρνήθηκε να ανανεώσει με τα λεφτά που του προτάθηκαν. Τον Βράνιες να φεύγει και να ξανάρχεται. Ο Χιμένεθ στα ντέρμπι αποδεικνύεται μετρ της τακτικής. Ακόμα καλύτερο βαθμό παίρνει για το πάθος και την αγωνιστικότητα που καταθέτουν οι ποδοσφαιριστές του. Κι όταν κάνει τσαφ η ΑΕΚ να διαβάζει ότι φταίει αυτός κι όταν κερδίζει ότι κερδίζει η ποιότητα των Αραούχο – Λιβάγια.