Νέα δεδομένα στην υπόθεση της μεγάλης επένδυσης που προωθεί ο Ρώσος μεγιστάνας, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, δημιουργεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του νησιού είναι πλέον υποχρεωμένος βάσει παλαιότερου Προεδρικού Διατάγματος να πληρώσει και τον δήμο Μεγανησίου.

«Για το έργο που προγραμματίζει, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την Πολεοδομία Λευκάδας, είναι υποχρεωμένος με βάση τον νόμο να παραχωρήσει στον δήμο 7,8 στρέμματα από την έκταση στην οποία θα γίνει η ανάπτυξη», εξήγησε στο Secret ο δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δαγλάς και πρόσθεσε: «Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατο να παραχωρηθεί τμήμα του Σκορπιού, υπάρχει η εναλλακτική λύση να πληρωθεί αυτή η έκταση με βάση την αντικειμενική αξία, που στο νησί είναι 42.400 ευρώ το στρέμμα».

Ο δήμαρχος Μεγανησίου έχει κάνει ήδη τους υπολογισμούς και θεωρεί μάννα εξ ουρανού τα έσοδα που θα φέρει η ανάπλαση του Σκορπιού. «Αν υπολογίσουμε την έκταση με βάση την αντικειμενική, το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο Ντμίτρι Ριμπολάβλεφ ξεπερνά τα 330.000 ευρώ».

Το πιο ευχάριστο για τον δήμο, όμως, είναι ότι το ποσό είναι «άμεσα πληρωτέο», αφού τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν πριν ξεκινήσουν τα έργα που θα μεταμορφώσουν το θρυλικό νησί. Σύμφωνα με τα σχέδια, στον Σκορπιό θα κατασκευαστούν επαύλεις μοναδικής χλιδής, που θα κοστίσουν πάνω από 120 εκατ. ευρώ και θα απευθύνονται σε κροίσους από όλον τον κόσμο.

Παράλληλα, όμως, η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι η επένδυση του Ρώσου ολιγάρχη στον Σκορπιό, θα συμπαρασύρει στην ανάπτυξη ολόκληρη την περιοχή. «Το τελευταίο διάστημα έχουμε έκρηξη ανοικοδόμησης στο Μεγανήσι από Αγγλους, Ρώσους και πλούσιους Έλληνες. Αυτή την περίοδο χτίζονται στο Μεγανήσι πάνω από 20 βίλες», λέει ο δήμαρχος.

Γήπεδα ποδοσφαίρου, εγκαταστάσεις για ιππασία, πισίνες και χλιδάτες βίλες είναι μερικά μόνο από τα όσα βρίσκονται στο μυαλό του Ρώσου ολιγάρχη.

Το κεντρικό ξενοδοχείο θα αποτελείται από μια μεγάλη βίλα τεσσάρων δωματίων, με ιδιωτική πισίνα, δυο σουίτες χωρητικότητας έως πέντε ατόμων, δυο σουίτες τεσσάρων ατόμων αλλά και δυο βίλες στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε άτομα. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστούν ακόμη δυο βίλες χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων.

Για τις νέες κατασκευές έχει προταθεί στους υπεύθυνους η κατεδάφιση κάποιων κτιρίων και εγκαταστάσεων. Τα νέα κτίρια θα έχουν επιφάνεια 9.700 τ.μ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από