Μην κάνετε όρεξη. Οσο θα χωρίσουν η Μελάνια και ο Τραμπ, άλλο τόσο θα χωρίσουν κι οι ΑΝΕΛ με τους Συριζαίους. Διότι υπάρχουν μερικοί γάμοι που είναι καταδικασμένοι να κρατήσουν, όσο τουλάχιστον αντέχουν τα συνδετικά υλικά που τους έφεραν εις γάμου κοινωνία. Αμμος, τσιμέντο, χαλίκι και σιδερόβεργες. Μπετόν αρμέ, που λέγαμε και κάποτε. Τότε που χτίζαμε – χτίζαμε – χτίζαμε για να ‘χουμε σήμερα την ευχαρίστηση να τα ξαναπληρώνουμε σε φόρους. Οπου φτωχός κι ο γάμος του, θα έλεγα. Δεν είναι η περίπτωση που εξετάζουμε σήμερα.

Η πιο μουτρωμένη πρώτη κυρία στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, για να δώσει σήμα δυσαρέσκειας, φοράει αίφνης ένα ταγιέρ στο χρώμα του πάγου και μετά πάει να πνίξει τον καημό της σ’ ένα SPA στο Μαϊάμι ενώ αν ήταν ακόμη μοντέλο στη Σλοβενία κι είχε παντρευτεί κάνα παιδί από τη γενέτειρά της το Νόβο Μέστο, είμαι σίγουρη ότι θα είχε αντιδράσει εντελώς διαφορετικά. Στον δικό μας ανάρμοστο υμέναιο πάλι, τον πάγο τον βάζουν οι ίδιοι οι συμπέθεροι. Του ξινίζουν τώρα του Παπαδημούλη τα κολλητάρια «των βασανιστών της χούντας», ξανασκληραίνει τη στάση του κι ο Φίλης ο σκληρός, καθώς και όλοι όσοι έστησαν το προξενιό ραίνοντας με ρύζι και ροδοπέταλα το νιόνυμφο ζευγάρι της 25ης Ιανουαρίου 2015, αχαχούχα. Από τη γαμήλια φωτογραφία με τα παλαμάκια και τους εναγκαλισμούς, η μόνη που δεν πήρε ακόμα θέση είναι η Μαρίκα Νέζερ. Δαγκώνει το γαντάκι της και χτυπάει νευρικά τη μύτη της γόβας της στο σκαλοπάτι. Γιατί όσα ξέρει η προξενήτρα δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, ούτε καν ο γαμπρός και η νύφη.

Και πράγματι. Ούτε ο Τσίπρας αλλά ούτε κι ο Καμμένος είναι από τη φύση τους ικανοί να κατανοήσουν ποιες ερεβώδεις δυνάμεις συνεργάστηκαν ώστε ν’ ανοίξουν μια μέρα μαζί σπίτι. Τους αρκεί το ότι τους έφεξε. Γι’ αυτό σας λέω: φέξε μου και γλίστρησα. Μέχρι κι η Αντιπολίτευση το κατάλαβε κι έχει πάψει προ πολλού να εγείρει θέματα δεδηλωμένης. Γιατί η μόνη δεδηλωμένη σ’ αυτόν τον τόπο είναι η μπάζα, η εξουσία, το προικώον, το μπαγιόκο, το ακίνητο. Πιο ακίνητο, δεν γίνεται. Λυπάμαι.