Σε ποιον Καραμανλή άρεσε η σπανακόπιτα; Ποιος λαοπρόβλητος ηγέτης είχε ετοιμάσει τον τάφο του; Τι περιείχε το αυτοκίνητο του Μπους; Ποιος μεγαλοεκδότης χάρισε έναν αληθινό γάιδαρο σε δημοσιογράφο; Πότε το τσιγάρο σώζει ζωές; Αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα στις σελίδες του βιβλίου «Η αγωνία ενός ρεπόρτερ» που παρουσιάστηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα του Public Café με φόντο το Κοινοβούλιο.

Από το 1974 συντάκτης στο «Βήμα» ο Νίκος Χασαπόπουλος συγκέντρωσε στο βιβλίο μερικά αποσπάσματα των πλούσιων εμπειριών του όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία αφηγήθηκε στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο.

«Η αγωνία του Νίκου είναι αυτή που δεν τον αφήνει να συνθηκολογήσει» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, πρώτος από τους τρεις πολιτικούς που μίλησαν κατά την παρουσίαση, θυμίζοντας ότι οι δυο τους έχουν βίους παράλληλους, καθώς γνωρίστηκαν πριν από σαράντα χρόνια όταν ο ένας ήταν τότε νέος βουλευτής της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο άλλος νεαρός ρεπόρτερ του «Βήματος». «Η πιο σημαντική είδηση είναι αυτή που δεν σε αφήνουν να δημοσιεύσεις» είπε με νόημα ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας πως αυτό το βιβλίο αποδεικνύει ότι «ο Νίκος δεν έγινε ρεπόρτερ, αλλά γεννήθηκε ρεπόρτερ». «Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα βιβλίο κι έτσι αντιμετωπίζει ο Νίκος τους πολιτικούς σε όλη την πορεία του» συμπλήρωσε τέλος ο Αλέκος Αλαβάνος.