Το νέο VW Polo GTi αντλεί το σπορτίβ ταλέντο του στους προγόνους του. Το μικρό, γερμανικό μοντέλο με την αθλητική εμφάνιση πατάει γερά στις ρίζες του που ξεκινούν από το 1979, όταν και πρωτοεμφανίστηκε η πρώτη γενιά με τα αρχικά GT! Επιγραμματικά, η πρώτη γενιά Polo GT διέθετε τετρακύλινδρο κινητήρα 1.242 κ.εκ., ο οποίος απέδιδε 60 ίππους.

Το μυστικό της επιτυχίας – εκείνης της εποχής – ήταν το ιδιαίτερα ελαφρύ αμάξωμα, των 700 κιλών, που προσέδιδε την εξαιρετική τελική ταχύτητα των 154 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 15 δευτερόλεπτα. Από τότε έως και σήμερα έχουν παρελάσει αρκετές γενιές GTi, η κάθε από αυτές έχει αφήσει τα δικά της σημάδια στην κατηγορία των μικρών πυραύλων!

Η νέα γενιά έχει και αυτή τη δική της συνταγή που προσβλέπει στους ανήσυχους οδηγούς με σπορ επιθυμίες. Για αυτό το λόγο, και το νέο μοντέλο, διαθέτει 2λιτρο TSI κινητήρα του γερμανικού ομίλου που αποδίδει για την περίσταση 200 ίππους. Εξαιρετικά και τα αποθέματα ροπής των 320 Nm. Πλέον η επιτάχυνση παραπέμπει καθαρόαιμες σπορ συνταγές με το νέο και κορυφαίο Polo παραγωγής, να υπόσχεται ότι μπορεί να καλύψει τα 0-100χλμ/ώρα σε 6,7 δλ. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να το επιλέξουν τόσο σε χειροκίνητες εκδόσεις, όσο και με το αυτόματο DSG κιβώτο της γερμανικής εταιρείας. To νέο Polo GTi είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει από τον γερμανικό όμιλο το πρώτο τρίμηνο του 2018.