Οι εκτιμήσεις, για το μέλλει γενέσθαι, ενόψει του δεύτερου γύρου στη Σούπερ Λίγκα, δίνουν και παίρνουν. Ποιος είπε όμως ότι η σεζόν στο ποδόσφαιρο κρατάει οκτώ μήνες; Λάθος. Το ταξίδι μιας σεζόν είναι κάποιες φορές μια ζωή. Οδύσσεια. Οπως λέει το τραγούδι, «εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει». Και δεν αναφερόμεθα στους στόχους, που άλλες φορές πιάνονται, άλλες όχι. Μιλάμε για ανατροπές στο σενάριο, τύφλα να ‘χει ο Κουέντιν Ταραντίνο. Το ποδόσφαιρο είναι πιο απρόβλεπτο κι απ’ τη ρουλέτα. Δύσκολο να βρεις πού θα κάτσει η μπίλια, τα νούμερα όμως είναι συγκεκριμένα: τριάντα έξι, συν το ζερό 37. Κάποιο από αυτά θα έρθει. Στο ποδόσφαιρο το τι θα προκύψει κάθε φορά στη σεζόν είναι tabula rasa.

– Ο Ολυμπιακός πήρε τρία σέντερ φορ και παίζει ο Ανσαριφάρντ.

– Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 1,6 εκατ. για Ρέις και παίζει ο Δασκαλάκης. Ο Ευθύμης Κουλούρης έφαγε τη θέση του Πρίγιοβιτς, της ρήτρας των 10 εκατομμυρίων. Σχόλασε ο Ζαμπράνο και παίζει ο Μαλεζάς.

– Η ΑΕΚ πήρε έξι βαθμούς στο ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ κι έναν με Ατρόμητο, Απόλλωνα.

– Στον Παναθηναϊκό θα παίζουν πλέον βασικοί Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Τζάνδαρης.

– Στην καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου, οι δύο είναι δανεικοί που παίζουν στον Ατρόμητο: Γιαννιώτης, Ουάρντα.

– Ο Δημήτρης Νικολάου έπαιξε δύο 90λεπτα κόντρα στη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα στο Καμπ Νου όπου σκόραρε.

Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Κι έχουν συμβεί. Οι προπονητές που σήκωσαν τα δύο τελευταία Κύπελλα (Μανωλάς, Ιβιτς) ιδιωτεύουν. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο. Και γι’ αυτό είναι τόσο ωραίο. Αστέρια σβήνουν. Ηρωες ξεχνιούνται. Μύθοι ξεθωριάζουν. Νέοι πρωταγωνιστές εμφανίζονται, που κλέβουν την παράσταση και το χειροκρότημα. Στο ποδόσφαιρο δεν πλήττεις ποτέ. Πέρυσι πήραν στην ΑΕΚ διαρκείας για τον Αλμέιδα και κάνανε απόσβεση με τον Αραούχο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που βρέθηκε στην ανεργία επειδή μίλησε με τον Ολυμπιακό, δουλεύει εδώ κι έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις το φινάλε.