Λείπει το σασπένς

Τα παλιά τα χρόνια, θυμόμαστε τον Τζιωρτζιόπουλο από το Κερατσίνι να γίνεται μήλον της Εριδος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ακόμη παλαιότερα, ο Κρις Καλαντζής σχεδόν φυγαδεύτηκε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού προκειμένου να υπογράψει στους Πράσινους και όχι στους Κόκκινους. Και τώρα, όλα μοιάζουν να έχουν αποφασιστεί νωρίτερα, όλοι γνωρίζουν πού θα καταλήξει ένας ποδοσφαιριστής, ενώ για να είμαστε ειλικρινείς, ντέρμπι μεταγραφικό δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Οι δυνατοί δεν κονταροχτυπιούνται όπως στο παρελθόν. Η αγωνία έχει μετριαστεί κατά πολύ. Αστέρια να προσελκύσουν το μεγάλο ενδιαφέρον, ούτε με κιάλι δεν βλέπεις. Και κάπως έτσι, η μεταγραφική περίοδος που άλλοτε αναμενόταν ως κάτι ξεχωριστό, φαίνεται ότι θα κυλήσει χωρίς συγκινήσεις. Αλλά δυστυχώς αυτό το αλατοπίπερο λείπει πολύ στις μέρες μας, που πόρρω απέχουν από την εποχή των παχιών (μεταγραφικών) αγελάδων.

Γήπεδο

Γιατί να μη χαμογελούν στην ΑΕΚ; Η ΠΑΕ δημοσίευσε χθες ένα κομμάτι του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ, αναφορικά με την αίτηση των 56 πολιτών για τη διακοπή των εργασιών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θυμίζουμε ότι αυτή απορρίφθηκε. Τονίζεται –μεταξύ άλλων –ότι το γήπεδο της ΑΕΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιοχή, χαρακτηριστικά αναφέρεται ως «τοπόσημο και ταυτισμένο με την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης». Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι της ομάδας νιώθουν δικαιωμένοι για τις προσπάθειές τους και παράλληλα εκτιμούν πως μπαίνουν στο δεύτερο στάδιο που μοιάζει με τελική ευθεία.

Μεταγραφή

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί, ο Αρης ενέταξε στο δυναμικό του τον Ομάρ Πριούιτ. Πρόκειται για δίμετρο γκαρντ με ικανότητα να παίζει και ως φόργουορντ, ηλικίας 24 ετών, που μέχρι πρότινος έβγαζε το ψωμί του στη Λιθουανία και τη Σιολιάι. Εναν να «τραβήξει» το σκορ τον είχε ανάγκη ο Αρης, μένει να φανεί κατά πόσο θα προσαρμοστεί.

Ηττα

Oι 28 πόντοι (με 10/13 δ., 1/4 τρ., 5/6 β.) του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το γεγονός ότι για ενδέκατο σερί ματς σκόραρε πάνω από 25 δεν απέτρεψαν την πέμπτη ήττα των Μπακς στους τελευταίους επτά αγώνες και την υποχώρησή τους στο Νο 7 της Ανατολής (17-15). Προεξάρχοντος του προερχόμενου από τον πάγκο Νίκολα Μίροτιτς (24 π., 8 ρ.) οι Μπουλς άλωσαν το Μιλγουόκι με 115-106, περιορίζοντας πολύ τον έλληνα φόργουορντ στην τέταρτη περίοδο.

Λόκο

Τον είπαν τρελό και όντως «loco» είναι το παρατσούκλι του Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ο επιθετικός από την Ουρουγουάη έφτασε τα 41 χρόνια και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ, φτάνοντας σε μια τρελή επίδοση, πολύ απλά γιατί συμφώνησε με την 26η (!) ομάδα στην καριέρα του. Στο εξής θα παίζει για τη Χιλιανή Αουντάξ Ιταλιάνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνώριμος από τη βραχύβια θητεία του (2009) στον Αρη, Αμπρέου, έχει γνωρίσει από το ποδόσφαιρο 11 χώρες.