Για την ΑΕΚ, ο Μάρκο Λιβάγια είναι ό,τι ο Σέρχιο Αραούχο την περασμένη σεζόν. Και οι ομοιότητες ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές, άκρως εντυπωσιακές. Αμφότεροι αγωνίστηκαν στις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας τους (Κροατία και Αργεντινή αντίστοιχα), βρίσκονται πάνω-κάτω στην ίδια ηλικία (24 ετών), προέρχονται από άγονη σταδιοδρομία στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη Λας Πάλμας και το κυριότερο, αποκτήθηκαν με την ετικέτα του δανεικού. Πάει να πει ότι η ΑΕΚ έχει οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων τους και μένει να φανεί πώς και αν θα την ενεργοποιήσει, αν δηλαδή θα αποφασίσει να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων προκειμένου να συζητήσει για ρήτρες που φαντάζουν υψηλές καθόσον είναι πάνω από το 1 εκατ. Το ενδιαφέρον είναι ότι όπως συνέβη τουλάχιστον την προηγούμενη περίοδο με τον Αραούχο, έτσι και με τον τωρινό Λιβάγια τα γκολ έρχονται με ρυθμό πολυβόλου. Ο κροάτης στράικερ στην αρχή έδειχνε ψαρωμένος, αλλά με την πάροδο των αγωνιστικών καθαρίζει σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια: τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, χθες τον Πλατανιά με γκολάρες, οπότε δικαίως όλοι περιμένουν τα καλύτερα στο εγγύς μέλλον. Η ΑΕΚ έχει σημείο αναφοράς τούς κυνηγούς της και κάθε φορά που μια ομάδα διεκδικεί τον τίτλο, τα αστέρια στην επίθεση πρέπει να «μιλούν». Το βλέπουμε, τους απολαμβάνουμε. Ισως μάλιστα λάμψουν και μαζί, γιατί μέχρι τώρα συνήθως ο ένας διαπρέπει όταν λείπει ο άλλος, αν για ορισμένους έχει αυτό τη σημασία του. Λέτε να παίζει ρόλο που μοιάζουν παικτικά;

Ερευνα

Είπε πολλά και διάφορα ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, το απόγευμα της Κυριακής για «στημένα παιχνίδια» στη Β’ Εθνική. Ετσι, μία ημέρα μετά, προέκυψε εισαγγελική παρέμβαση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, έδωσε εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που συνδέονται με τον αθλητικό νόμο. Θεωρείται βέβαιο ότι ο προπονητής θα κληθεί να αποδείξει με στοιχεία τα λεγόμενά του, να εξηγήσει τι εννοούσε και φυσικά τα χρήματα που «παίζονται» στο πρωτάθλημα. Διότι, όντως, είπε πολλά και αρκούντως σοβαρά. Οχι πως τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο είναι αθώες περιστερές, αλλά οι σοβαρές καταγγελίες πρέπει να αποδεικνύονται.